5x fijne plekken om te werken

Aangezien ik nog studente ben, heb ik veel werk te doen. Wekelijks krijg ik zelf bergen met huiswerk mee van mijn docenten. Daarnaast heb ik redelijk wat werk aan mijn stage. Lessen voorbereiden, reflecteren, toetsen nakijken etc. Thuis kan ik me nooit goed concentreren. Daarom werk ik vaak buitenshuis.

De plekjes die ik fijn vind, hou ik uiteraard niet voor mezelf. Bij dezen de “5x fijne plekken om te werken.” De plekken zijn in Rotterdam te vinden, maar ook in andere steden.

 1. Het Euromastpark
  Als het lekker weer is, vind ik het fijn om naar het Euromastpark te fietsen/lopen met het werk dat ik moet uitvoeren. Ik zoek dan een rustig plekje uit in het gras, leg een kleedje neer en ga aan het werk. Zo kom ik buiten (gezond!!!) en ben ik in een relaxte omgeving zonder veel afleiding.

  IMG_0349
  Nieuwsgierige eenden in het park
 2. Koffiezaakje 1: Lebkov
  Buiten Rotterdam Centraal zit de koffiezaak Lebkov. Hier kun je lekkere koffie en broodjes halen Ên fijn werken. Als je hier bent, raad ik je aan de trap naar boven te nemen. Daar is het altijd wat rustiger dan beneden, omdat er vaak meer mensen aan heet studeren/werken zijn.
 3. Centrale Bibliotheek
  De bibliotheek is the place to be als je wilt werken in stilte. Het is altijd rustig in de bibliotheek, maar als je helemaal geen geluid wilt, neem dan de lift/roltrap naar de zesde verdieping. Deze verdieping ontdekte ik ongeveer zes jaar geleden. Het is de stilteverdieping van de bibliotheek. Er lopen beveiligers rond die ervoor zorgen dat het stil is en blijft, zodat iedereen zijn/haar werk in stilte kan uitvoeren.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  De centrale bibliotheek
 4. Koffiezaakje 2: Doppio
  Dit zaakje zit, net als Lebkov, vlakbij Rotterdam Centraal. Meestal ga ik hierheen als het te druk is in Lebkov. Ook hier kun je vaak in bijna-stilte werken en tegelijkertijd koffie of iets lekkers bestellen als je er zin in hebt. En wees eens eerlijk, iedereen heeft behoefte aan koffie als er veel werk te doen is.
 5. Bij familie
  Ik heb gemerkt dat als ik niet thuis ben, mijn concentratieniveau standaard stijgt. Daarom ga ik ook vaak naar mijn ouders, oma of vriend. Dan heb ik meer motivatie om dingen voor elkaar te krijgen, omdat er meestal wel iets leuks op de planning staat voor wanneer ik klaar ben met mijn to do’s.

Mocht je nou niet in Rotterdam wonen, dan kun je natuurlijk altijd bij jou in de buurt naar een park. Doppio en Lebkov zitten in meerdere steden. Mochten ze nou niet in jouw stad zitten, dan kun je natuurlijk altijd een ander koffiezaakje proberen. Niet elke bibliotheek heeft een stilteruimte. Het is slim als je daar van tevoren even naar informeert bij de servicebalie/klantenservice.

 

Mevrouw Marloes

2 Reacties

 1. oktober 23, 2017 / 2:46 pm

  Oh wat was dat anders toen ik student was. Toen had niemand een laptop. Alleen een vaste pc. En daarop had ook niet iedereen internet. Dus het flex werken/studeren zoals nu, was toen nog toekomstmuziek 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 23, 2017 / 2:58 pm

   Hahah ja, het is echt snel gegaan met de technologie. Ik kan me ook nog wel herinneren dat we voor het eerst internet thuis hadden. Nu zou ik me niet kunnen voorstellen dat ik thuis geen internet zou hebben 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.