Wat vind ik het af en toe lastig om te verzinnen wat ik voor het avondeten moet maken. Ik zit al een paar maanden thuis. Dat kan zich uiten in heel creatieve maaltijden. Niet bij mij. Nu mijn vriend ook elke dag thuis eet (hij kan niet werken door het Coronavirus) eet ik wel veel gevarieerder. Elke week hetzelfde menu koken? Voor mezelf doe ik dat wel, maar met mijn vriend in huis (die kok is) wil ik toch wat afwisseling in het weekmenu. Uitgebreidere lunches zijn tegenwoordig ook een ding bij ons in huis, aangezien we toch genoeg tijd hebben. Speciaal voor iedereen die weinig of geen inspiratie heeft voor het maken van een lunch of diner heb ik hier met dertig ideeën voor vegetarische lunches en diners.
De maaltijdideeën
- Chili sin carne
- Lasagne
- Tortilla’s uit de oven
- Taco’s
- Nacho’s uit de oven
- Spinazie à la crème
- Spinazietaart
- Champignonragout met spinazie in pasteibakjes
- Pasta met spinazie
- Pannenkoeken (mijn favoriet is een volkoren pannenkoek met sandwichspread tomaat lente-ui, kaas en rucola/spinazie)
- Vegan quasedillas van De Groene Meisjes
- Makkelijke couscoussalade
- Marokkaanse couscous van HealthiNut
- Kaasfondue
– Dit kun je zelf maken met verschillende soorten kaas, maar veel supermarkten verkopen ook een pakje waarmee je kaasfondue kunt maken
– In plaats van alleen brood in de kaasfondue te dopen, raad ik aan verschillende groenten even te koken. Groenten in de kaasfondue is een heel lekkere combinatie. - Rijst met vegetarisch gehakt van Optima Vita
- Spaghetti bolognese
- Caesar salad met pasta
- Pasta met andijvie naar idee van Brenda Kookt (wij gebruikten een Javaanse schijf in plaats van kip)
- Andijviestamppot
- Risotto
- Pompoensalade met geroosterde kikkererwten
- Pompoen-courgettesoep
- Pastinaaksoep
- Gevulde paprika
- Vega hamburgers met cheddar kaas en augurk
- Pita’s met gegrilde groenten
- Turks brood met in shoarmakruiden gemarineerde oesterzwammen en geroosterde paprika en courgette
- Vegan kapsalon van Wat eet je dan wel?
- Gebakken asperges (ze liggen weer in de winkels) met een gepocheerd ei en gekookte krieltjes
- Makkelijke Turkse pizza
Helaas heb ik niet van alle maaltijden zelf recepten online staan en ik maak ook niet overal foto’s van. Sommige gerechten maak ik altijd met behulp van een recept van een andere blogger. Die heb ik dan ook gelinkt, zodat het recept makkelijk te vinden is. Mocht je benieuwd zijn hoe ik een bepaald gerecht uit deze lijst klaarmaak, schroom dan niet om het te vragen in een reactie.
Welk gerecht maak jij vaak klaar?
Met een vriend die kok is, zou ik geloof ik zelf echt niet meer durven koken;). Wel een fijn lijstje met opties, ook voor een niet-vegetariër. Dankjewel voor alle ideeën!
Auteur
Haha, ik kan gelukkig ook aardig goed koken en met een relatie van een paar jaar leer je die angsten wel te overwinnen 😉 Er kan altijd vlees, vis of gevogelte worden toegevoegd aan de maaltijden, maar ik spreek uit ervaring als ik zeg dat de gerechten vegetarisch errug lekker zijn.
Dank, Marloes! Sinds Rob is overleden eet ik wel minder vlees en kan deze tips dus goed gebruiken. Lieve groet
Auteur
Graag gedaan, lieve Cora! Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben, dan hoor ik het graag.
Kaasfondue heb ik nog nooit gegeten, maar dat vind ik eigenlijk wel een goed idee om eens gezellig met mijn vriend te gaan doen ergens de komende tijd.
Auteur
Oooh, ik houd van kaasfondue. In plaats van traditioneel alleen brood erbij, raad ik aan om ook groenten even te koken. Heel lekker om die erbij te eten.
Lekkere ideeën! Ik wil nog altijd een keer kaasfondue eten, dat heb ik nog nooit gedaan.
Auteur
Heel lekker om dan even groenten te koken en die ook in de kaasfondue te dopen. Succes gegarandeerd 😉
Wat een uitgebreide lijst. Ik ben vooral dol op pannenkoeken met kaas en stroop. Qua koken ben ik niet creatief maar de laatste tijd eten we weer wat vaker wraps als vegetarische optie.
Auteur
Ik moet bekennen dat ik nog nooit kaas met stroop heb gegeten. Wij eten morgen weer pannenkoeken. Misschien probeer ik het dan wel uit. Wraps zijn ook altijd heel lekker!
Hmm pasteitjes met ragout is bij ons echt feesteten. Dat krijgen we van jongs af aan al als voorgerecht met kerst. Krijg er meteen zin in!
Auteur
Haha, bij mij was dat vroeger ook altijd!