#awkward

Afgelopen week gebeurde er iets waarvan ik al had voorspeld dat dit mij ooit zou overkomen. Op dinsdagochtend stond ik in het lokaal de beamer goed in te stellen. Dit deed ik terwijl ik achter mijn bureau stond, want tegenwoordig hoef je niet meer op een tafel te staan om de beamer aan te doen. We hebben namelijk voor elke beamer een afstandsbediening!

Toen hoorde ik plots: “Oh, nee! Mevrouw!!!” Ik draaide me om en zag een leerlinge van mij in de deuropening staan. Ze had hetzelfde shirt aan als ik aanhad. Haar vriendinnen stonden naast haar en begonnen te lachen. “Je hebt hetzelfde shirt aan als mevrouw Van Haften!” Ja, deze situatie was te verwachten. Ik winkel bij onder andere H&M, Pull and Bear en Zara: de winkels waar het overgrote deel van mijn leerlingen ook hun kleding koopt. Mijn reactie was: “Zo, hé! Jij hebt een goed gevoel voor stijl!” Nou, die opmerking kon dus blijkbaar écht niet volgens mijn leerlingen, want ik hoorde ze lachen. “Echt een typische opmerking voor een docente Nederlands.” Autsj. Ga ik dit soort dingen nu ook krijgen? Dat wat ik zeg echt “typisch docententaal” is volgens de kinderen?

Ik besteedde er verder geen aandacht aan. Mijn leerlinge vond het waarschijnlijk tien keer gênanter dan ik het vond. Het was geen opvallend shirt, gewoon een shirt met streepjes. Bijna niemand viel het op. Het was dat zij er steeds over begon. Zo wist uiteindelijk heel de klas het. Geen probleem voor mij, wel voor haar. Haar gezicht kleurde steeds rood wanneer iemand erover begon.

Aan het eind van de les gaf ik haar nog een compliment over haar shirt. Ze lachte het een beetje weg. Ik ben benieuwd wanneer ik mijn leerlingen tegen zal komen tijdens het shoppen.


Mevrouw Marloes

Bloglovin

2 Reacties

  1. september 23, 2017 / 5:41 pm

    Hahah ik herken dit wel 🙂 Leerlingen schamen zich natuurlijk dood als ze blijkbaar dezelfde stijl hebben als een ‘stokoude’ docent. Keerzijde is wel dat ik vaak ook complimenten krijg van leerlingen als ze vinden dat ik een keer wél iets leuks aan heb. Dat is dan weer heel erg lief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.