Afhankelijk van elektronica

Het liefst maak ik voor al mijn lessen een PowerPointpresentatie. Uren ben ik soms op zoek naar de leukste plaatjes (volgens mezelf). Bovendien is het dan voor mezelf duidelijk wat ik elke les precies wil doen en ik welke volgorde. Ook is het voor mijn leerlingen dan helder wat er van ze verwacht wordt. Ze horen het namelijk van mij en krijgen het tegelijkertijd te zien. Doordat programma’s als PowerPoint en dingen als de beamer het meestal wel doen, ga je dit als vanzelfsprekend zien. Tot het even allemaal niet meer meewerkt.

Afgelopen week liep PowerPoint namelijk dagelijks meerdere malen vast. Ik raakte hierdoor erg gefrustreerd en zette mijn computer elke keer geforceerd uit. Niet erg goed voor je computer, maar het hielp wel. Op de vijfde dag was ik er helemaal klaar mee. Ik bedacht dat ik ook best mijn lessen zonder PowerPoint kon geven, dat doen meer docenten ten slotte. Toen merkte ik hoe afhankelijk ik soms ben van elektronica. Voor elke les maak ik een presentatie, maar als de elektronica niet meewerkt, heb ik daar weinig aan. Laatst viel de stroom uit. Gelukkig wist ik precies wat ik wilde doen, want aan mijn PowerPoint had ik niks meer. Terwijl de stroom uit was, bedacht ik me dat het voor mezelf handig zou zijn om voortaan mijn lessen ook in een schrift op te schrijven.

Ook is het altijd handig om iets achter de hand te hebben. Stel dat je een les hebt gemaakt waarin je een filmpje wil laten zien, dan raak je niet in paniek als je een back-up plan hebt. Zo leer ik mezelf steeds meer handigheidjes aan tijdens de voorbereidingen van mijn lessen en de uitvoeringen ervan.

 

Mevrouw Marloes

2 Reacties

  1. oktober 4, 2017 / 7:34 pm

    Ja het heeft zijn voor en nadelen. Wij werken op werk met een digitale lijst, als de ipad het niet doet: hebben we pech.

    • oktober 8, 2017 / 2:47 pm

      Hahah ja precies! Het is handig als het ’t doet en anders is het heel veel pech hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.