Vega(n) genieten bij Rozey in Rotterdam

Halverwege april werd er een nieuwe hotspot geopend in de stad waar ik lang heb gewoond. Ik werd hierop geattendeerd door mijn beste vriendin, die in Dublin woont. Wat er zo tof is aan dit restaurant? Dat alles vegetarisch is en er veel keuze is voor veganisten. Voor €37,50 (op vrijdag t/m zondag, €32,50 op de andere dagen) mag je onbeperkt uren genieten van al het eten en drinken dat Rozey te bieden heeft.

Het restaurant zit bij de Wijnhaven, waardoor het heel makkelijk te bereiken is met auto, fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Rotterdam Blaak is het zo’n zes minuten lopen naar het restaurant. Samen met mijn vriend, beste vriendin (die op bezoek was in Nederland) en haar vriend hadden we afgesproken om hier te eten. Ik kreeg al een berichtje van die vriendin dat het interieur heel mooi was. Toen mijn vriend en ik het restaurant binnen liepen viel dit dan ook op. Alles is in mooie, lichtblauwe en witte marmeren kleuren.

Het concept
Wie bekend is met all you can eatrestaurants zal vrij snel begrijpen hoe het bestellen in Rozey werkt. Per tafel krijg je een notitieblok waar alle cijfers op staan die refereren naar de gerechten die op de menukaart staan. Elke ronde mag je maximaal twee gerechten per persoon bestellen. Daarnaast mogen er elke ronde bijgerechten besteld worden: frietjes, zoete aardappelfrietjes en brood. Dit kan dus resulteren in elke ronde drie gerechten per persoon.

Wat ik al eerdere zei, is dat de drankjes ook inbegrepen zijn. Dit is wel exclusief gebottelde biertjes, wijnen uit fles en prosecco. De frisdranken, Heineken, andere wijntjes en warme dranken zijn wel inbegrepen. Er is een heerlijke ijsthee die ik de gehele avond heb gedronken. Bij het dessert (of eigenlijk: de vier desserts) nam ik rozenthee. Dat was een fijne afsluiter van de avond.

Wat staat er op de kaart?
Voor mij was het een groot feest dat we hier uiteten gingen. Normaal heb ik minder gerechten om uit te kiezen, maar bij Rozey kon ik zonder na te denken elk gerecht bestellen. De eerste ronde begon ik met nacho’s en een pokébowl. Wie mij goed kent, weet dat ik nacho’s erg vaak bestel. Een pokébowl had ik nog nooit gegeten, maar deze vond ik heerlijk.

Voor ronde twee had ik zeewierbitterballen en een broodje gyros gekozen. Ik moet zeggen dat die bitterballen een beetje tegenvielen. Gelukkig was het broodje lekker, dus deze eetronde kwam ik goed door.

Toen was het tijd voor ronde drie. Ik bestelde draadjesvleeschbitterballen en sushi. Die bitterballen had ik de vorige ronde al geproefd en wauw, ze waren zo lekker. Vanaf ronde twee tot en met ronde vier/vijf werden deze bitterballen steeds besteld. Iedereen aan tafel was het ermee eens dat deze bitterballen het allerlekkerst waren. En het leukste? Deze zijn geheel veganistisch. Mocht je naar Rozey gaan, raad ik deze zeker aan.

Ik ben fan van sushi, dus moest ik deze wel bestellen. Het korstje was krokant en een leuke tegenstelling met de rijst. De soyasaus ontbrak gelukkig niet bij dit gerecht.

Desserts
Na ronde drie begon ik aan mijn desserts. Er was zoveel keuze, dat ik besloot twee rondes aan nagerechten te wijden. Allereerst bestelde ik een kaasplankje. Dat was heel lekker met biologische kazen. Vooral de oudere kazen at ik met veel plezier op. Ook bestelde ik de veganistische tompouce met gekarameliseerde banaan. Deze viel een beetje tegen. Ik ben groot fan van de tompouce van de Hema, maar die kan gewoon niet overtroffen worden.

Ten slotte bestelde ik ‘Rozey’s garden’ en bloedsinaasappelijs meteen macaron. Het ijs en de macaron at ik wel op, maar na een paar happen van het eetbare tuintje kon ik echt niet meer. Niet heel gek natuurlijk. Ik wilde het gewoon erg graag proberen. Mijn rozenthee dronk ik op en toen was het einde van ons etentje.

We sloten af met een drankje in de Oude Haven. Een heel leuke plaats, vlakbij Rozey, waar verschillende restaurants en cafés zijn en veel zitplek is.

Al met al was deze avond heel geslaagd. De anderen vonden het eten heerlijk en misten het vlees niet (ik was de enige vegetariër). De bediening was aardig en heel snel. Als je glas leeg was, namen zij meteen een nieuwe bestelling op. Voor de kinderen ligt er een grote stapel Donald Ducks, zodat zij zich niet hoeven te vervelend.

Ik heb er een nieuw favoriet restaurant bij en hoop snel terug te komen.

Cijfer: 9/10

Liefs,
Marloes

9 Reacties

 1. mei 23, 2019 / 7:17 am

  Het ziet er allemaal heel erg lekker uit en ik vind de prijs echt netjes. En grappig dat er dus meer mensen zijn die liefst een paar rondjes een dessert bestellen. Ik doe dat ook. Het dessert blijft toch het fijnste stukje van uit eten gaan, vind ik.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 26, 2019 / 8:53 pm

   Ja, prima prijs voor eten en drinken! Haha, als er meerdere desserts op de kaart staan die ik wil proeven, moet ik die inderdaad gewoon lekker testen. Leuk dat jij dat ook doet!

 2. mei 23, 2019 / 8:23 am

  Het ziet er in ieder geval overheerlijk uit zeg! Hmmm, ik heb gelijk honger :’)

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 26, 2019 / 8:54 pm

   Het was ook echt overheerlijk!!

 3. mei 23, 2019 / 11:22 am

  Ohhh, dit ziet er goed uit! :O Ik kom niet vaak in Rotterdam, maar deze ga ik zeker onthouden.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 26, 2019 / 8:54 pm

   Zeker bezoeken die keer dat je dan wel in Rotterdam komt 😉

 4. mei 24, 2019 / 1:19 pm

  Oh zo leuk! Ik ga hier binnenkort met mijn vader eten en heb er nu nog meer zin in 😀

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 26, 2019 / 8:54 pm

   Oh, leuk! Ben benieuwd hoe jullie het vinden 🙂

 5. mei 28, 2019 / 2:06 pm

  Ziet er fantastisch uit! Ik heb op social media al verschillende berichten over dit restaurant voorbij zien komen, dus ik was al nieuwsgierig, maar ik wil hier zeker een keer naar toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.