Uiteten bij restaurant Triptyque in Wateringen

restaurant Triptyque

Al langere tijd wilde mijn vriend eten bij Michelin restaurant Niven. Het principe van dat restaurant was namelijk 80% groenten, 20% vlees/vis. Helaas werd het restaurant failliet verklaard aan het begin van de coronatijd. Gelukkig waren er investeerders die wilden dat chef Niven (dat is zijn voornaam) opnieuw een restaurant begon. Dit werd restaurant Triptyque. Het is gevestigd in een pand in Wateringen. Deze plaats ligt in Zuid-Holland, vlakbij Den Haag. Mijn vriend en ik besloten hier te lunchen. Het is namelijk best betaalbaar nu het restaurant nog geen ster heeft.

restaurant Triptyque

Sfeer bij restaurant Triptyque

Het duurde even voor we het restaurant hadden gevonden. We liepen een paar keer verkeerd en eerlijk is eerlijk, Triptyque zit een beetje verstopt. Toen we Triptyque vonden, werden we aardig begroet door twee mannen uit de bediening. Een van hen wees ons onze tafel voor de lunch aan. Ik vond het fijn dat de inrichting licht was. Hierdoor zag het restaurant er erg ruim uit, maar ook sfeervol. Elke tafel had een vaasje met gedroogde bloemen. Ook hingen er toffe gezichtjes aan de muur. Na wat onderzoek, kwam ik erachter dat de gezichtjes van 22_22Studio zijn. Helaas zijn ze ietwat aan de dure kant, anders had ik het leuk gevonden er thuis eentje aan de muur te hangen. Maar goed, ik kon van deze leuke kunst genieten tijdens de lunch.

restaurant Triptyque

Gerechtjes

Mijn vriend en ik namen een lunchmenu met verschillende gangen. Elke gang was een waar kunstwerkje. Ook smaakte alles heerlijk. Ik vergeet altijd heel snel wat ik vergeet in zo’n chique restaurant. Zoveel gangen met verschillende ingrediënten. Eén van de dingen die mij is bijgebleven: spaghetti van (volgens mij) courgette. En bij bijna elke gang had ik een klein eitje dat net niet hard was. Perfect gekookt. Richting het dessert, kregen we kleine ijsjes en zelfgemaakte stroopwafels die goud waren gespoten. Ik houd van zulke kleine hapjes. Het liefst zit ik elke dag uren te dineren, maar daar heb ik helaas geen geld (en tijd) voor. Als friandise bij de thee en koffie konden we uit veel zoetigheden kiezen. Er werd als het ware een soort doos van Pandora geopend. Ik koos de nougat, winegum van zwarte bessen en een klein taartje met merengue. Heerlijk!

restaurant Triptyque

Aanrader

Mocht je eens wat luxer uiteten willen, dan is restaurant Triptyque zeker een aanrader. Je kunt er lunchen, dineren of kiezen voor een proeverijmenu. Wel denk ik dat het slim is om er dit jaar nog te eten als je iets minder budget hebt. Nu heeft het restaurant nog geen Michelinster en ik denk dat ze deze ster wel krijgen. Niven was namelijk de jongste chef ooit (of in Nederland) die een ster ontving. De kwaliteit is er ook niet op achteruit gegaan vergeleken met zijn vorige restaurant, aangezien hij zijn werknemers heeft meegenomen naar Triptyque. Iedereen is dus gewend om op sterrenniveau te werken.

restaurant Triptyque

Groenten groenten groenten

Ik ben in ieder geval heel blij met Triptyque. Van mij mogen er veel meer restaurants het principe aanhouden van 80% groenten en 20% vlees/vis (of 100% groenten natuurlijk). Wat is het fijn om te merken dat er steeds meer aandacht is voor vegetarisch eten. Toen ik tien jaar geleden vegetariër werd, moest ik het vooral doen met groenteburgers. Terwijl ik nu wekelijks heerlijke vegetarische paté smeer op brood of soms vegetarische bitterballen in de oven doe. Ik kijk uit naar wat de toekomst brengt. En ik hoop zeker nog een keer te eten bij restaurant Triptyque.

Eet jij (weleens) vegetarisch?

5 Reacties

 1. september 7, 2020 / 10:20 am

  Zelf eet ik eigenlijk nooit in dit soort restaurants, maar volgens mij is het wel een bijzondere ervaring! Het ziet er in ieder geval erg mooi uit.

 2. Anja
  september 7, 2020 / 3:44 pm

  Wij hebben ooit gegeten bij restaurant Niven!! Dat was inderdaad een heerlijke verwenning van vele kleine gerechtjes.
  Fijn te horen dat dit restaurant met dezelfde eigenaar en personeel,
  ook weer een pluim ( ster) waard is.Een aanrader dus. Bedankt voor de tip Marloes!

 3. september 8, 2020 / 9:03 am

  wauw het ziet er wel prachtig uit zeg! Zo’n ervaring hebben wij ook op gedaan bij Restaurant Three in Rotterdam.. ge-wel-dig.

 4. september 9, 2020 / 10:06 am

  Dit lijkt mij zo leuk om te doen! Ik hou ook echt van lekker eten haha!

 5. september 10, 2020 / 9:43 am

  Oeeeh weer een voor op het lijstje! Ik en mijn vriend houden echt van dit soort restaurants. Ben erg enthousiast geworden door je artikel! Klikt echt als geweldig lekker eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.