Oosterse maaltijden bij restaurant Oost in Roosendaal

Verstopt in het centrum van de Brabantse stad Roosendaal zit restaurant Oost. Het zit in een voormalig kerkgebouw en dat is hier en daar in het interieur nog terug te zien. Aan de buitenkant helemaal: het ziet er nog uit als een kerk. Alleen de menukaart buiten verraadt dat het een restaurant is. Op de website staat dat het “een multiculturele beleving in een wereld van duizend-en-één-nacht” is, dus mijn vriend en ik waren erg benieuwd.

Veel om uit te kiezen
We werden in een hoek op de bank neergezet. Een prima plek vonden wij op het eerste gezicht. We kregen wat te drinken en bekeken ondertussen de menukaart. Gekozen kan worden tussen Arabische en Aziatische gerechten. Aangezien we niet goed konden kiezen, bestelden we wat mezze en daarnaast allebei een gerecht: sigaren met geitenkaas, Arabisch brood met smeersels, kipspiesjes, voor mij Thaise rode curry en voor mijn vriend ‘seafood Asian style’.

Het oog is groter dan de maag
Na de mezze hadden we eigenlijk al genoeg gegeten, maar we hadden allebei natuurlijk nog een gerecht. Het eten was erg lekker en de bediening was ook vriendelijk. Dat wij in de hoek zaten, was uiteindelijk wel een minpunt, want het leek alsof de bediening ons het grootste gedeelte van de avond was vergeten. We moesten lang wachten tot we drinken konden bestellen en het vragen om de rekening duurde ongeveer een kwartier. Het zou leuk zijn als dit een volgende keer anders is. Ook vonden we het eten wel iets te duur voor wat wij kregen.

Desalniettemin hebben wij een fijne avond gehad, maar dat is ook niet moeilijk als je leuk gezelschap hebt.

Liefs,
Marloes

4 Reacties

 1. september 9, 2019 / 4:19 pm

  Het ziet er allemaal heel gaaf uit, maar lang wachten kan soms inderdaad de avond net even wat minder geslaagd maken.

 2. september 9, 2019 / 7:36 pm

  Klinkt leuk én lekker, maar jammer dat jullie zo lang moesten wachten. Ik heb veel familie in de buurt van Roosendaal wonen, maar ken eigenlijk alleen het Hooihuis daar. Misschien eens ergens anders gaan kijken.

 3. september 9, 2019 / 8:18 pm

  Op een schaal mezze kun je je inderdaad behoorlijk verkijken! :O Dat heb ik ook weleens gehad. Het ziet er erg lekker uit, en een groot deel van mijn familie woont in Roosendaal, dus ik ga dit onthouden.

 4. september 10, 2019 / 8:20 am

  Ik vind het altijd weer leuk als ze kerkgebouwen een nieuwe functie geven! Dat zijn vaak toch heel sfeervolle gebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.