Mediterraanse lekkernijen bij DeliCees in Dordrecht

Voor mijn oma’s verjaardag gingen mijn oma (uiteraard), mijn moeder, mijn vriend en ik uiteten. Van tevoren overlegden mijn moeder en ik welk restaurant het zou worden. Na wat rondgekeken te hebben op internet, appte mijn moeder dat DeliCees haar wel leuk leek. Ik keek meteen of het geen probleem was als er een vegetariër (ik) kwam eten. Dat was het gelukkig niet en ik reserveerde direct.

Plaats en prijs
De mensen die bekend zijn in Dordt zullen dit restaurant misschien wel kennen. Het zit pal naast de Grote Kerk. Kom je met de auto, dan raad ik aan om deze te parkeren in parkeergarage Spuihaven. Het is zo’n vijf minuten lopen. Vanaf station Dordrecht is het ongeveer een kwartier. Niet erg als het heerlijk weer is. Verder kun je kiezen uit verschillende verrassingsmenu’s. Wij kozen voor vier gangen, wat 49,50 per persoon is, exclusief drankjes. Het is dus wel echt een restaurant waar je uiteten gaat als je iets te vieren hebt en het niet erg vindt om meer geld uit te geven.

Interieur
Wij kwamen als eerste gasten binnen. Heel leuk: je moet aanbellen. Zo zijn er altijd mensen van het restaurant die jouw gezelschap kunnen verwelkomen. Fijn voor de bediening: door die bel hoeven ze niet constant bij de voordeur te staan om te kijken of er gasten aankomen.

Ik was helemaal weg van het interieur. Het restaurant heeft drie zitruimtes. Wat het gebouw eerst is geweest, weet ik niet. Wel wees een oude open haard erop dat dit een woning geweest zou kunnen zijn. In de ruimte naast de onze stond een immens grote boekenkast. Dit zou weleens een ruimte geweest kunnen zijn waar vroeger een koets stond. Waarom ik dat denk? Door de straatstenen op de grond en de stenen muren.

Vier gangen, is dat wel voldoende?
Om zes uur liepen we het restaurant binnen en rond half tien gingen wij weer naar buiten. Dat zegt wel wat. Na de derde gang had ik eigenlijk al genoeg gegeten. Dit kwam mede door het brood. Ik kan dat nooit laten staan. Als amuse kregen we stukjes watermeloen met iets van vis en voor mij een of ander sausje. Ook kregen we een soort koekje met hummusachtig spul erop. Daarnaast kregen we een heel klein soepje van tomaat en olijf. Vervolgens kreeg ik iets met rode biet en burrata (een soort kaas). Heel lekker!

Als tweede gang kreeg ik asperges met gezouten amandelen en een soort tapenade. Heerlijk. Ik hield absoluut niet van asperges als kind, maar ben ze in de loop der jaren wel erg gaan waarderen.

Mijn hoofdgerecht was iets met veel verschillende paddestoelen. Het hoofdingrediënt was een paddestoel genaamd “chicken in the woods”. Deze naam heeft hij gekregen, omdat ‘ie zo naar kip smaakt. Nou vond ik kip altijd wel lekker, maar ik vond deze paddestoel geen fijne nasmaak hebben. Gelukkig had ik nog het dessert in het vooruitzicht!

Desserts
Er waren twee opties: een kaasplankje of een abrikozensorbet met macaron en vloeibare cheesecake. Ik kon absoluut niet kiezen en maakte met mijn vriend de afspraak dat ik van zijn kaasplankje mee mocht eten. Het zoete dessert was lekker, vooral de macaron. Maar ook het kaasplankje kan ik aanraden. Uiteraard wel alleen aan de mensen die van verschillende soorten kazen houden.

Heb echt genoten van de avond. Na zo’n lange zit besef ik mij vaak dat ik het veel fijner vind om uren te tafelen dan binnen een kwartier een maaltijd op te eten. Natuurlijk kan ik niet altijd zo luxe uiteten, maar de keren dat het kan, geniet ik er extra van.

Dus mocht je eens luxe uiteten willen in Dordt, is dit zeker een aanrader. Vraag wel om een plekje bij het raam, anders heb je de kans de open haard naast je te krijgen.

Cijfer: 8/10

Liefs,
Marloes

6 Reacties

 1. juni 3, 2019 / 7:27 am

  Het restaurant ziet er heel gezellig uit en het eten oogt ook prima;).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 7, 2019 / 12:13 pm

   Het was ook erg gezellig 🙂

 2. juni 4, 2019 / 2:06 pm

  Die bovenste foto! :O Omnomnom! (Niet dat de andere foto’s er nou zo verkeerd uitzien, maar van die bovenste word ik helemaaaaal enthousiast, hahaha.)

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 7, 2019 / 12:14 pm

   Hahaha, ja, je snapt zeker wel waarom ik die helemaal bovenaan heb gezet 😉

 3. juni 8, 2019 / 12:32 pm

  Oh ik ga steeds harde JAM roepen bij al die foto’s haha. Ziet er echt overheerlijk en ook erg gezellig uit

 4. juni 8, 2019 / 11:05 pm

  Oh dat ziet er geweldig uit! Ik zet het op mijn lijstje voor als ik weer eens in Dordt ben. Het is mijn favoriete stad voor een Nederlands stadstripje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.