Marlin Hotel in Dublin

In de herfstvakantie besloot ik met mijn vriend vijf dagen naar de Ierse hoofdstad Dublin te gaan. Ik wilde wel weer eens op vakantie en mijn beste vriendin woont in die stad. Voor het laatst was ik drie jaar geleden in Dublin geweest. Hoog tijd om Ierland opnieuw te bezoeken. De vorige keren sliep ik bij mijn beste vriendin. Nu was ik samen met mijn vriend en hebben die vriendin en haar vriend alleen een eenpersoonskamer voor logees. Geen probleem, altijd leuk om in een hotel te slapen.

Waar begin je met zoeken?
Toen de vlucht geboekt was, schakelde ik mijn beste vriendin in om te kijken naar hotels. Ierland is duurder dan Nederland, zeker Dublin. Van tevoren weet je al dat je meer zal moeten betalen voor verblijf en eten. Mijn vriend en ik wilden niet in een hostel, maar in een fijn hotel. In april waren we voor het laatst op vakantie geweest, dus een beetje luxe was geen overbodige luxe ๐Ÿ˜‰ Mijn vriendin stuurde wat linkjes van hotels en uiteindelijk kozen we voor Marlin Hotel. Op de foto’s zag het er best mooi uit en het bleek een heel nieuw hotel te zijn. Ook de reviews waren goed, wat ik wel belangrijk vind.

Uitnodigende lobby
Eenmaal in Dublin hield ik wel even mijn hart vast. In de avond liepen we door het centrum richting het hotel. De straten zagen er niet heel mooi uit, maar Dublin is dan ook niet een heel mooie stad. Toen we voor het hotel stonden, kon ik mijn zenuwen loslaten: het hotel zag er prachtig uit! We mochten onze eigen hotelkamersleutelkaartjes printen wat ik tof vond. Verder had ik online al gezien dat er een photobooth aanwezig was. Uiteraard zocht ik die meteen op voor de nodige foto’s. Met de lift gingen we naar boven waar we onze kamer voor de komende paar dagen vonden.

Prachtige kamer met Chromecast
We openden de hotelkamerdeur en waren blij verrast met de kamer. Er stond een mooi opgemaakt bed op ons te wachten. Aan het voeteneind van het bed hing een televisie waar een Chromecast in zat, zodat we ook konden Netflixen. Hier maakten ze veel reclame mee op hun website: “We have Netflix in all our rooms.” Wat ze er niet bij vertelden is dat je wel zelf een Netflix-abonnement moet hebben. Gelukkig hebben we dat.
Verder stond er een bureau waar een mooie ronde spiegel boven hing. Die spiegel zou ik zelf ook graag willen hebben!

De badkamer bestond uit een grote spiegel en wastafel, een schoon toilet, een normale douche en een regendouche. De badkamer en de slaapkamer zagen er mooi en schoon uit, zoals het hoort.

Probleem
Al snel kwamen we erachter dat er iets in de kamer niet werkte. Een luxeprobleem, maar toch, we betaalden best veel voor de kamer en wilden graag dat dit werkte. De Chromecast deed het namelijk niet, waardoor we niks aan de televisie hadden. Na een hele dag door Dublin lopen, is het wel fijn om even te kunnen relaxen door wat televisie te kijken. Het probleem kon niet verholpen worden, waardoor we de volgende dag een nieuwe kamer kregen. Dat vonden we erg netjes: er werd niet moeilijk over gedaan. Toen was er een nieuw probleem: de pasjes van de nieuwe kamer deden het niet. Dit hadden we op de vorige kamer ook. Ik denk dat dit een kinderziekte is en snel verholpen zal worden.

In het centrum
Wat een groot pluspunt was aan dit hotel: het zat midden in het centrum. Binnen twee minuten lopen, stonden we al op Grafton Street: de hoofdstraat van Dublin. We hoefden maar twaalf minuten te lopen naar Temple Bar, een heel toeristisch gedeelte van de stad. En zo liepen we naar alle bezienswaardigheden die wij wilden bezoeken. Er is ook een makkelijk openbaarvervoersysteem, maar wij zagen de stad liever lopend.

Mocht je de Ierse hoofdstad ooit willen bezoeken, dan is dit hotel zeker een aanrader!

4 Reacties

 1. november 4, 2019 / 7:01 am

  Dat ziet er prachtig uit. En wow, al dat rood! Ik wil dit in m’n huis;). Superleuk om zo van een bezoekje aan je vriendin gelijk een vakantie te maken.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 4, 2019 / 2:34 pm

   Ja, mooi hรจ! Ik vond vooral die ronde spiegel echt prachtig ๐Ÿ™‚ Zeker leuk.

 2. november 4, 2019 / 1:35 pm

  Wat fijn dat je je beste vriendin weer even gezien hebt. ๐Ÿ™‚ En wat een mooi hotel! Als ik op vakantie ga verblijf ik meestal in hostels dus ik zou me in zo’n hotel echt de koning te rijk voelen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 4, 2019 / 2:35 pm

   Gelukkig komt ze ook meerdere keren per jaar naar Nederland, maar het was wel erg gezellig ๐Ÿ™‚ Ooh, ik slaap bijna nooit in hostels, haha. Maar ik ga dan ook weinig op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.