Kattencafé Kattenparadijs Mispoes Den Bosch

Kattencafé Kattenparadijs Mispoes Den Bosch
Hier draag ik mijn haarwerk.

Eind februari bezochten mijn vriend en ik het kattencafé Kattenparadijs Mispoes in Den Bosch. Ik had net te horen gekregen dat ik een zeldzame bijwerking had, waardoor mijn chemokuren werden uitgesteld. Knuffelen met veel pluizige beestjes leek mij een goede remedie tegen de teleurstelling. Net toen ik een blogpost over Mispoes wilde schrijven, moest de horeca haar deuren sluiten. Nu alles weer beetje bij beetje normaler wordt, leek het mij leuk om alsnog om te vertellen hoe dit Brabantse kattenparadijs is.

Kattencafé Kattenparadijs Mispoes Den Bosch

Knus

Kattenparadijs Mispoes zit een beetje verstopt. Zonder Google Maps waren wij er vast langsgelopen. Het oogt van de buitenkant heel klein, maar eenmaal binnen is te zien dat de lunchroom ver doorloopt naar achteren. Er is zelfs een tuin waar de katten kunnen spelen. Bij binnenkomst is er eerst een klein winkeltje met kattenspullen en kun je je handen ontsmetten. Vervolgens loop je de deur door, waar vaak een van de katten zit te waken, en beland je in het kattencafé. Van het interieur werd ik heel vrolijk. Er hangen schilderijtjes van katten. Er zijn genoeg kattenklimpalen aanwezig en aan speelgoed geen gebrek.

Kattencafé Kattenparadijs Mispoes Den Bosch

Knuffelig

Net als in elk ander kattencafé is het niet de bedoeling dat de katten worden opgetild. Wel mag er volop met ze gespeeld worden en mogen ze worden geaaid. Mijn vriend en ik hadden het geluk dat het niet druk was in het café en dat er vaak drie tot vier katten op onze tafel zaten of lagen te slapen op onze bank. Zo konden we ze uitgebreid aaien. Sommige katten klauterden op verschillende plankjes om wat hoger te kunnen liggen. Ik geef ze groot gelijk. Af en toe even echt rusten is belangrijk. Wel is het natuurlijk het leukst als de katten besluiten jouw aandacht te willen. Zo kun je bijvoorbeeld de katten blijven aaien terwijl zij lekker binnen handbereik liggen te slapen. En hebben ze er genoeg van? Dan stappen ze op. Zo zijn katten dan ook wel weer.

Kattencafé Kattenparadijs Mispoes Den Bosch

Sfeer

Er hangt een prima sfeer bij Mispoes. De eigenaresse vertelt vol enthousiasme over het café en alle pluizige bewoners. In het kattencafé kun je genieten van een high tea, maar ook van heerlijke koppen koffie. Soms worden er spelavonden georganiseerd. Het lijkt mij fantastisch om die te bezoeken. Helaas ligt Den Bosch niet helemaal om de hoek, al ben ik er wel binnen een uur. Op de site lees ik dat er zelfs bijeenkomsten voor dementerende ouderen worden georganiseerd. Heel lief! Ik vind het leuk om te zien dat de katten helemaal vrij zijn in hoe zij leven. Er is een ongedwongen sfeer en er wordt goed voor de katten gezorgd. Om dit mogelijk te maken betaal je als bezoeker €3,50 entreegeld. Dat is het meer dan waard.

Ben je een kattenliefhebber? Dan raad ik je zeker aan om kattenparadijs Mispoes te bezoeken. Er kunnen maximaal 16 bezoekers naar binnen. De lunchroom is niet heel groot, wat juist wel fijn is. Zo wordt het niet te druk voor de katten. Reserveren is dus wel verstandig als je de pluizenbollen een bezoek wilt brengen.

11 Reacties

 1. juni 16, 2020 / 7:54 am

  Als je een kattenliefhebber bent, kan ik me goed voorstellen dat dit een fijne plek is om te zijn, zéker als je wel een beetje troost en vreugde kunt gebruiken. Ook leuk trouwens voor mensen die wel de lusten, maar niet de lasten van een kat willen;).

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 16, 2020 / 3:21 pm

   Nou, inderdaad! Mocht je enorm van katten houden, maar zelf geen huisdier willen, zijn kattencafés echt een uitkomst 😉

 2. juni 17, 2020 / 9:06 am

  Wat een leuk initiatief! In Zwolle zit er ook eentje 🙂 Ik moet eerlijk zeggen dat ik het iets romantischer had voorgesteld. Als in: katten die op me af komen rennen en volop willen knuffelen hahaha. Dus dat viel een beetje tegen. Maar ik vind het wel leuk, ideaal ook als je zelf geen kat hebt/mag 🙂

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 17, 2020 / 10:21 am

   Hahaha, snap ik wel 😂 Maar katten hebben toch altijd hun eigen wil, hè 🤷🏻‍♀️

 3. juni 17, 2020 / 10:15 am

  Wat leuk! Hier in Assen zit er ook een maar ik ben er nog nooit geweest, moet ik toch echt eens heen!

 4. juni 17, 2020 / 10:26 am

  Wat bijzonder zeg, die bijeenkomsten met dementerende ouderen. Ik kan me best voorstellen dat een beetje kattenknuffelcontact goed kan doen. Hopelijk kan dat snel weer.

 5. juni 19, 2020 / 10:40 am

  Wat leuk zeg! Jammer dat je ze niet op mag tillen, maar snap het wel. En gelukkig dat er wel genoeg gelegenheid is om ze te aaien en dat ze gezellig bij je komen zitten.

 6. juni 21, 2020 / 8:07 pm

  Wat leuk om te lezen! Tot vorig jaar had ik dus nog nooit van kattencafe’s gehoord! Vorig jaar vierden we in Rome ons 1 jarig huwelijksjublileum en ontdekte mijn man dus een kattencafe in de buurt van ons hotel. Het leek ons allebei super leuk om daar heen te gaan. Eenmaal daar aangekomen bleek het echter inderdaad vol met katten te zijn, maar we mochten ze niet aaien! Haha, nou ja, dat hadden we ons eerlijk gezegd heel anders voorgesteld en we gingen best teleurgesteld weer naar buiten. Daarom vind ik het zo leuk om te lezen dat jouw ervaring met Mispoes een stuk beter was. Inmiddels hebben we zelf een hondje en die kunnen we gelukkig elke dag naar hartelust aaien en knuffelen;-)

 7. juni 23, 2020 / 10:33 am

  Zo gezellig, en ik ben niet eens zo’n kattenmens! Ik pleit voor meer puppy-cafés haha 😀

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 23, 2020 / 6:08 pm

   Ik weet dat ze in Lille een hondencafé hebben, Le Waf. Heb weleens gezocht naar cafés met honden, namelijk, haha. Eventjes rijden, maar dan kun je met die viervoeters knuffelen!

 8. juli 1, 2020 / 1:28 pm

  Dit klinkt echt als een supergezellige plek! Ik zou heel graag naar zo’n spelletjesavond willen. Heb het op mijn bucketlist-to-go lijstje gezet. Fijn dat de katten vrij worden gelaten en dat je ze niet op mag tillen. En zo lief dat er bijeenkomsten voor dementerende ouderen zijn inderdaad. Dieren en kinderen schijnen echt een verschil in gemoedstoestand te kunnen maken. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.