Hemels eten bij restaurant De Hemel

De zomervakantie is voor mij begonnen. Vorige week ben ik een paar keer gesmolten in de hitte. Toch konden mijn vriend en ik het niet laten om de stad Bergen op Zoom te bezoeken. Wij wilden graag een doolhof ‘ervaren’, maar daarover donderdag meer op mijn blog. Aan het eind van de dag besloten wij uiteten te gaan bij De Hemel, een verstopte parel in BoZ.

Wij waren hier al vaker geweest, dus wisten we dat het goed was. Minstens een half jaar geleden kwamen we hier voor het laatst. Het was dus wel een kleine teleurstelling dat de menukaart precies hetzelfde was (met maar één vegetarisch voor- en hoofdgerecht om te kiezen). Daar kwamen we pas achter toen we al buiten plaats hadden genomen in de tuin. Gelukkig viel het de vorige keer niet tegen, dus ik wist dat het eten lekker zou smaken.

Oesters en gin-tonic
Mijn vriend had erg zin in oesters voor we begonnen aan de drie gangen. Geen probleem. We kregen ook lekkere broodjes en bestelden allebei een gin en tonic. Hij had wel spijt dat hij er maar drie had besteld, want de oesters smaakten erg lekker volgens mijn vriend. Gelukkig hadden we nog een paar gerechten te gaan.

Ik begon met een vegetarische caesar salade en mijn vriend met een runderrosbief. Het ei in mijn salade was heel lekker gekookt en de frisheid van dit gerecht was erg welkom in de temperatuur van minstens 35 graden buiten. We hadden ook binnen kunnen zitten, maar eigenwijs als we waren, zaten we in de tuin.

Gezellig tafelen
Eerder heb ik al eens verteld dat ik het veel fijner vind om langer aan tafel te zitten dan even snel iets te eten. De wachttijd tussen de twee gerechten moet natuurlijk niet de lang zijn, maar dat was hier gelukkig niet het geval. De drankjes werden vaak bijgevuld en wij werden niet vergeten, ondanks dat de rest van de gasten binnen in de airco zat te eten. Beide namen we als hoofdgerecht truffelrisotto. Deze was heerlijk met groene asperges, een groente die ik met de jaren heb leren waarderen.

Het is wel een iets prijziger restaurant. Voor een driegangenmenu betaal je €33 euro per persoon. Wij waren zo’n €125 kwijt door de drankjes erbij. Maar we hebben wel weer erg genoten van het eten en vinden het leuk om af en toe naar een wat luxer restaurant te gaan.

Cijfer: 8/10

Liefs,
Marloes

Dit is ook leuk voor jou

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.