Dineren in Scheveningen bij Brasserie The Beachroom

Een tijd geleden boekten mijn vriend en ik spontaan kaartjes voor de musical Anastasia in het AFAS Circustheater. Maanden geleden hadden we al afgesproken naar de musical te gaan, dus zo gezegd zo gedaan. We reden aan het begin van de middag richting Scheveningen, waar we eerst het Oranjehotel bezochten. Na het bezoeken van dit monumentale pand, gingen wij op zoek naar een restaurant om een hapje te eten.

Het vinden van een restaurant was nog niet zo makkelijk. Er zijn zoveel plekken die zich echt focussen op ladingen toeristen. Daar wilden wij absoluut niet eten. De menukaarten zagen er grotendeels al niet fris uit en de inrichting van de restaurants was niet aantrekkelijk. Na wat zoeken op Google, besloten we een gokje te wagen bij The Beachroom, waar we toevallig langsliepen. Een goede keus, zo bleek later.

Aardig personeel
We werden begroet en meteen geholpen door fijne mensen in de bediening. Aangezien we rond half vijf het restaurant binnen liepen, wilden we eerst wat borrelhapjes. Na de borrelkaart te hebben bekeken, wilden we de borreltoren bestellen. We vroegen van tevoren hoeveel vegetarische hapjes de toren bevatte. Niet erg veel, maar de bediening overlegde met de keuken. Zo werd ervoor gezorgd dat wij een borreltoren kregen met een goede mix van vlees, vis en vegetarisch.

Lekker eten en goede sfeer
De borrelhapjes waren erg lekker, waardoor we besloten om ook een hoofdgerecht te bestellen. We kregen schone menukaarten aangereikt (ik heb er een hekel aan als ik een menukaart in mijn handen krijg die vies is en plakt). Er was genoeg keus, ook voor mij als vegetariër. We kozen ervoor allebei één hoofdgerecht te bestellen, want de borrelhapjes waren al erg vullend. Mijn vriend bestelde een schnitzel ‘The Beachroom’ met ham, kaas en groenten. Ik nam de paddenstoelenrisotto. De gerechten waren erg lekker.

Foutje…
Helaas kreeg mijn vriend een normale schnitzel. Die was ook prima, maar niet waar hij zich op verheugd had. Na excuses van iemand uit de bediening, kregen we beide een gratis drankje aangeboden. Niet erg, wij zijn niet moeilijk. Toch baalde mijn vriend er wel van, want hij wilde graag proeven hoe de andere schnitzel smaakte. Alsof de bediening zijn gedachten kon lezen, kwam er opeens eenderde van de uitgebreide schnitzel op tafel. De keuken vond het vervelend dat mijn vriend een normale schnitzel had gekregen, en zo kon hij toch nog even proeven. Heel leuk!

Na het uitgebreide diner, een kopje koffie en een kop thee rekenden we af. We hadden niet veel zin om het gezellige restaurant te verlaten en de stromende regen in te moeten lopen, maar we hadden natuurlijk nog een leuke musical in het vooruitzicht. Zeker een restaurant om naar terug te keren. Bovendien zagen de ontbijt- en lunchkaart er ook erg goed uit. Mocht je eens in Scheveningen op zoek zijn naar een restaurant, dan raad ik brasserie The Beachroom aan.

2 Reacties

  1. oktober 23, 2019 / 12:24 pm

    Ah, dat ziet er super uit! Ik ben er af en toe in de buurt, dus ik ga ‘m zeker onthouden.

  2. november 1, 2019 / 3:41 pm

    Klinkt goed, ga ik zeker onthouden voor als ik weer eens in de buurt ben 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.