Kankerupdate | Mijn haar viel weer uit

Kanker Mijn haar viel weer uit

Plaatste ik dit weekend nog een foto van mijn gegroeide haar, viel het gisteren plots weer uit. Wat een baalmoment. Al mijn haar haalde ik er af met een tondeuse, zodat ik geen kale plekken op mijn hoofd zou krijgen. Ik zag mijn kussensloop weer vol met haar liggen en toen ik met mijn hand door mijn haar ging, zat de hand vol haar. Een paar uur huilde ik uit frustratie. Na chemokuur vijf bleef het haar zitten. Waarom besloot het nu weer uit te vallen? Zo oneerlijk.

Ziek

Het is pas drie weken geleden dat ik mijn laatste chemo kreeg. Soms voelt het veel langer. Ik voelde mij na de zesde kuur de eerste anderhalve week ziek en moe. Dat was weer even pittig. Toch sleepte ik mij redelijk makkelijk door die periode heen. Ik wist dat ik mij daarna steeds beter zou voelen. En dat gebeurde ook. Wel kostte het voor mijn gevoel meer moeite om die dagen door te komen. De laatste loodjes wegen echt het zwaarst. Maar ik voelde mij de laatste week helemaal niet ziek. Het haaruitval zorgt gemeen voor een duidelijk feit: de chemokuur is nog niet uitgewerkt en officieel ben ik nog ziek.

Haargroei

Nog steeds loop ik niet met mijn haarwerk rond. Die kriebelt en eerlijk gezegd vind ik mezelf er goed uitzien met mijn kale kop. Ik merkte na chemo vijf dat mijn haar gewoon bleef zitten. Wat was ik blij! Ik voel me zoveel minder vrouwelijk met dat kale hoofd. Het korte haar maakte weinig verschil qua vrouwelijkheid, maar ik was wel al op weg naar mijn lange haar. Jurkjes en rokjes draag ik vaak met liefde, vooral op warme dagen. Die vind ik mezelf nu niet staan. Met een pet op vind ik het prima, maar het is natuurlijk niet hetzelfde. Waarom ik dan niet gewoon mijn haarwerk opzet? Dat is iets anders dan mijn eigen haar. En tuurlijk, het belangrijkste is beter worden. Maar ik wil mij ook goed voelen op mijn weg naar herstel.

Conditie

Gelukkig is er ook iets positiefs. Iedere dag ga ik naar buiten om even een frisse neus te halen. De meeste dagen wandel ik een uur of fiets ik een rondje. Dit zorgt ervoor dat ik zulke activiteiten steeds beter en langer volhoud. Iedere week sport ik onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dit is een moment waar ik telkens naar uitkijk. Heel fijn om mijn spieren te trainen. Bewegen blijft een uitlaatklep. Iets wat in zo’n heftige tijd meer dan welkom is.

Over twee weken heb ik op dinsdag mijn PET-scan. Op donderdagmiddag heb ik de uitslag. Ik hoop met heel mijn hart dat ik geen kanker meer heb en echt kan beginnen aan mijn herstel. Wat ben ik klaar met kanker. Ik heb zin om verder te gaan met mijn leven en dingen te kunnen doen (en eten: fruit mét schil) zonder erover te hoeven na te denken of ik het wel aankan.

12 Reacties

 1. juni 11, 2020 / 7:47 am

  Wat enorm balen! Hopelijk hoor je over een paar weken dat de kanker weg is en kan je haar dan echt gaan groeien!

 2. juni 11, 2020 / 8:32 am

  Spannend, die scan die er weer aan zit te komen. En ik snap zó dat je baalt van je haaruitval. Zeker als het na de vorige chemo bleef zitten. Dat zal toch hoop gegeven hebben. Ik hoop zo voor je dat alles goed is over een paar weken!

 3. juni 11, 2020 / 9:16 am

  Verdrietig van je haar, kan me inbeelden dat dat weer even hard binnen kwam. Ik hoop ook mee dat het resultaat van je scan goed is en je echt aan je herstel kan beginnen!

 4. juni 11, 2020 / 9:25 am

  Balen, zeg! 🙁 Ik duim mee voor een goede uitslag straks. Dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste!

 5. juni 11, 2020 / 12:24 pm

  Jeetje wat balen zeg! Ik hoop zo erg dat de uitslag positief is!!

 6. juni 12, 2020 / 5:47 pm

  Dan denk je terug met een beetje positiviteit door het leven te gaan, gebeurt er dan toch nog iets waar je helemaal negatief ondersteboven van bent. Logisch trouwens dat je gaat huilen van frustratie (en onmacht). En dat mag! Ik hoop met jou en iedereen hier mee dat je uitslag straks positief is en je terug met een gerust hart door het leven kan.

 7. juni 15, 2020 / 7:04 am

  Wat heb je dit artikel weer mooi afgesloten.. ik snap dat je klaar bent met deze ziekte en dat je nu volledig wilt genieten van het leven. Ik hoop voor je dat je er voor altijd vanaf zal zijn, liefs en hopelijk groeit je haar weer snel aan zodat je je weer wat fijner gaat voelen.

 8. juni 15, 2020 / 8:34 am

  Ah wat rot zeg dat je haar alsnog uitviel! Ik kan me voorstellen dat dat voelt als weer even teruggefloten worden. Ik duim heel hard met je mee voor een goede uitslag bij de PET-scan. Wat is het je gegund dat je echt van deze %$#-ziekte verlost bent.

 9. juni 15, 2020 / 1:42 pm

  Wat balen zeg! Ik kan goed begrijpen dat het heel oneerlijk en confronterend aanvoelt. Ik hoop heel hard mee voor een goede uitslag over twee weken!

 10. juni 17, 2020 / 9:07 am

  Zo vervelend dat je haar is uitgevallen! Kan me voorstellen dat dat een enorme tegenslag is. Ik hoop dat je donderdag een fijne uitslag krijgt <3 Ik ga voor je duimen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.