Mijn ervaring: LadiesRun Rotterdam 2018

Vorig jaar was ik met mijn moeder een weekendje in Groningen. Ik wilde heel graag de stad zien waar zij had gestudeerd. Toevallig was er datzelfde weekend de LadiesRun. Heel veel vrouwen in roze kleding zagen we toen door het centrum lopen. Op dat moment maakte ik met mijzelf de afspraak: volgend jaar loop ik die ook.

Maanden gingen voorbij, waarin ik met mijn luie reet op de bank zat. Niet dat ik niks deed hoor. Ik had een abonnement gekocht voor de sportschool die zich op twee minuten fietsen van mijn huis bevindt. Jullie kunnen al raden hoe vaak (of juist hoe weinig) ik daar een bezoekje bracht. De sportschool is gewoon niks voor mij. Begin dit jaar dacht ik weer aan de LadiesRun die er zo gezellig uit had gezien. Halverwege maart schreef ik mij in voor deze hardloopwedstrijd. 5 kilometer zou wel makkelijk lukken, de 7.5 ook wel. En ja, als ik mij dan ergens voor inschrijf, wil ik wel een uitdaging. Dus schreef ik mij in voor de 10 kilometer.

Maar die kilometers komen er niet vanzelf, dus ik begon met trainen. De eerste week zonder schema en daarna met een schema uit het boek ‘Live, love, run’ van Annemerel. Ik moet zeggen dat de motivatie af en toe ver te zoeken was, maar dan dacht ik aan hoe de wedstrijd dichterbij kwam. Geloof mij: dan komt die motivatie vanzelf wel. Vooral de laatste week was het wel lastig om te trainen, want het was heel warm. Ik probeerde zoveel mogelijk in de schaduw te lopen en hoopte dat het tijdens de LadiesRun fijn hardloopweer zou zijn.

En uiteindelijk was het dan zover! 10 juni. De zaterdag begon ik me wat minder goed te voelen, keelpijn, verstopte neus, misselijkheid. De ochtend van de loop voelde ik mij ook niet goed, maar ik wilde per se die 10 kilometer proberen en dat ging ik dan ook doen. Mijn moeder en mijn vriend kwamen mij aanmoedigen, dus dat was een leuk vooruitzicht. We hadden afgesproken dat ze in ieder geval bij de start en bij de finish zouden staan.

Rond kwart voor twee ging ik voor de laatste keer naar de dixi. Ik nam afscheid van mijn moeder en vriend en voegde me bij de rest van de hardlopers. Om kwart over twee klonk het startschot en begon de 10 kilometer! En die begon voor mij niet heel goed. De eerste twee kilometer had ik vanuit het niets een enorme steek ik mijn rechterzij. Wat was dat vervelend! Ik liep kleine stukjes hard en wandelde tussendoor. Uiteindelijk ging de steek weer weg en kon ik prima verder lopen. Bij de 4 kilometer stonden mijn vriend en moeder opeens! Dat zorgde ervoor dat ik gemotiveerd bleef om te blijven lopen. Bij de 2,5 en de 7,5 kilometer stonden waterpunten. Ik dronk twee bekertjes water bij elk punt en gooide er één of twee over me heen, om het vol te houden, want wat was het heet! In de schaduw was het nog wel uit te houden, maar in de volle zon was het bijna niet te doen. Er zijn dan ook meerdere vrouwen gaan wandelen en zelfs bijna flauwgevallen door de hitte.

Tijdens de wedstrijd appte ik mijn vriend af en toe op hoeveel kilometer ik was, zodat hij en mijn moeder wisten waar ze mij wanneer konden verwachten. Bijna bij de finish wisten ze dan ook dat ik eraan zou komen. En toen kwam dat moment dat ik bijna over de finish zou lopen. Net voor de finish gaf ik mijn vriend een high five en liep ik over de streep! Wat gaf dat een fijn gevoel. Ik kreeg nog wat bekertjes water en een flesje limonade. Een medaille werd mij omgehangen en dat was de LadiesRun. Daarna moest ik wel weer meteen naar bed, omdat ik gewoon de griep had, maar ik heb wel mooi die 10 kilometer gelopen! InΒ 1 uur, 12 minuten en 4 seconden. Misschien niet de beste tijd, wel een hele prestatie (voor mij dan).

Volgende week zondag ga ik de 10 kilometer tijdens de Halve Marathon in Roosendaal lopen. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat.

Hebben jullie wel eens meegedaan aan een hardloopwedstrijd?

X Marloes

11 Reacties

 1. juni 15, 2018 / 10:12 am

  Goed gelopen! Ik heb zelf al een aantal keer een halve marathon, 10 en 5 kilometer gelopen. Het afgelopen weekend liep ik in Utrecht de Urban Trail πŸ™‚ Echt een tip, want dan loop je door allerlei gebouwen heen zoals de bioscoop, de Bijenkorf, restaurantjes etc. Op die manier vergeet je zelfs gewoon dat je 10 km aan het lopen bent! Volgens mij wordt dit de komende tijd in nog meer steden in Nederland georganiseerd dus misschien leuk om even naar te kijken πŸ™‚

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 16, 2018 / 8:07 pm

   Oeh, knap zeg, die halve marathons!

   Die Urban Trail klinkt echt superleuk, ga ik even opzoeken op het internet. Bedankt voor de tip! πŸ™‚

 2. juni 15, 2018 / 10:19 am

  Wow, goed bezig hoor! 10 km is echt lang!
  Ik herken het wel dat je veel gemotiveerder bent om te sporten als je je ingeschreven hebt. 18 augustus doe ik mijn eerste triathlon dus ik ben nu veel fanatieker aan het zwemmen, hardlopen en fietsen dan eerst!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 16, 2018 / 8:11 pm

   Ik ben heel benieuwd naar jouw triathlon! Succes met het trainen πŸ™‚

 3. Gwen
  juni 15, 2018 / 10:44 am

  Onvoorstelbaar hoe fit je eruit zag toen je over de finishlijn kwam (mooie foto’s trouwens)! Zeker als je bedenkt dat het te warm was om fatsoenlijk 10 km te wandelen, laat staan hard te lopen. Top, petje af, diepe buiging!!!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 16, 2018 / 8:09 pm

   ❀️❀️❀️

 4. juni 15, 2018 / 5:41 pm

  Wauw,wat onwijs knap dat je jezelf “gewoon” hebt weten uit te dagen om zo’n grote afstand hard te lopen. Zeker met die hitte! Ik doe het je niet na, hoor. Je mag hartstikke trots zijn op jezelf. Zet hem op alvast volgende week bij de volgende 10 km!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 16, 2018 / 8:09 pm

   Hahaha, af en toe vraag ik me, als ik aan het lopen ben in deze hitte, ook af waar ik mee bezig ben!

   Dankjewel πŸ™‚

 5. juni 20, 2018 / 9:27 am

  Nee, ik loop wel dagelijks maar aan een wedstrijd meedoen ligt me niet zo. Ik loop het liefst alleen.

 6. juni 20, 2018 / 10:21 am

  Wat goed, en mooie tijd ook hoor! Ik ben nog niet verder dan 6 kilometer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.