Hardlopen | Wat staat er op de planning?

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, ik trek mijn hardloopoutfit aan en ga lopen, gauw! Wat word ik toch blij van die zonnige lentedagen. Dit weer maakt het wat makkelijker om mijzelf te motiveren om buiten te gaan hardlopen.

Vanavond ga ik voor het eerst (als je een training ergens in het najaar van afgelopen jaar niet meetelt) trainen bij een hardloopvereniging hier in de buurt. Ik werd een beetje gek van alsmaar in mijn eentje over straat lopen. Al eerder wilde ik lid worden bij de vereniging, maar toen raakte ik geblesseerd en wilde ik pas opnieuw daar trainen als ik wat meer op mijn oude niveau was. Dat is nu het geval. Het doet mij ook nadenken over welke hardloopevenementen er voor dit jaar op de planning staan. Dit jaar liep ik al de 1/4 marathon van Rotterdam en Utrecht (die was gisteren).

30 mei – Smulbosloop (Dordrecht, ZH)
Bij deze loop kun je ervoor kiezen om 5 of 10 kilometer te lopen. Ik ben van plan de 10 kilometer te lopen. Ik kende dit evenement niet en kwam het tegen via een medaillepost van iemand op Instagram. Het vindt plaats in de polders van Dordrecht, waar ik graag loop als ik op bezoek ben bij mijn oma. Deze loop kan ik dan eigenlijk ook niet overslaan.

21 juni – Daniel den Hoedrun (Rotterdam, ZH)
Ik hoopte al langere tijd dat zij een loop zouden organiseren om zo geld voor deze organisatie (onderdeel van het Erasmus MC Kanker Instituut) te kunnen ophalen. Met mijn opa in gedachten zal ik de 10 kilometer beginnen half zeven ’s avonds. Je loopt een groot rondje om de Kralingse Plas, een populaire route onder Rotterdammers en hardloopevenementen.
Mocht je geld willen doneren, kan dat via deze link. Voel je niet verplicht, want ik heb al een mooi bedrag opgehaald.

23 juni – De Halve Marathon van Roosendaal (Roosendaal, NB)
Nee, wees niet bang: ik ga ook dan 10 kilometer lopen. Het evenement heet zo. Vorig jaar was dit mijn tweede hardloopevenement. Er staan heel veel mensen langs de kant met sponsen en stukjes fruit. Uiteraard zijn er bands aanwezig. De sfeer vond ik zo leuk, dat ik dit jaar weer mee wilde doen. Mijn vriend zal ook meedoen, maar die loopt sneller dan ik.

Zo, dat zijn de plannen tot zover. Ik ben van plan na de zomervakantie een halve marathon te lopen. Uiteraard schrijf ik mij pas in als ik zeker weet dat dit mij gaat lukken. Ik twijfel nog tussen de halve marathon in Amsterdam (begin oktober) en in Dordrecht (begin november). Die tweede is dichter bij huis en dan kan ik daarna bij mijn oma aanschuiven voor het avondeten. Dat klinkt toch wel erg aantrekkelijk, haha!

Welke leuke plannen heb jij in het vooruitzicht?

Liefs,
Marloes

6 Reacties

 1. mei 13, 2019 / 10:04 am

  Supergaaf! Meedoen aan evenementen lijkt me heel motiverend. Ik houd het zelf bij wandelen en dat is gelijk mijn momentje om even tot mezelf te komen. Ik wandel dus alleen en blijf ver bij evenementen vandaan. Voor mij beter;). Heel veel plezier en succes!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 17, 2019 / 3:14 pm

   Ja, is het ook echt! Je wil tijdens zo’n evenement natuurlijk wel vooral hardlopen en daarvoor moet je trainen. Wandelen is ook heel fijn 🙂 Mocht je geïnteresseerd zijn, bij veel hardloopevenementen kunnen wandelaars ook meedoen.

   Dankjewel!

 2. mei 14, 2019 / 11:12 am

  Ik heb nog nooit aan een hardloopevenement meegedaan, maar dat staat wel op mijn bucket list. Al heb ik wel m’n twijfels. Ik krijg namelijk best vaak een brok in mijn keel als ik ergens langs de kant hardlopers sta aan te moedigen. Dus ik ben bang dat als ik een keer zelf mee doe, dat ik dan non-stop moet janken… XD

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 17, 2019 / 3:16 pm

   Oooh, dat snap ik heel goed! Huilen doe ik niet, maar als ik de finish zie, word ik altijd wel emotioneel.
   Wel heel leuk dat het meedoen aan een hardloopevenement op je bucketlist staat 😉 Je kunt je altijd inschrijven voor een 5km-run en dan lekker 5 kilometer non-stop janken, haha.

 3. mei 14, 2019 / 11:49 am

  Ik loop dagelijks maar doe eigenlijk nooit mee aan loopevenementen, maar ik weet dat ze erg leuk kunnen zijn. En ook goed werken als motivatie om te blijven lopen. Dus ik wens je veel plezier.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 17, 2019 / 3:16 pm

   Leuk dat jij ook aan hardlopen doet! Ik vind de evenementen heel leuk en kijk er altijd naar uit 🙂 Dankjewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.