Vegetarische knaks van Unox geproefd

In de supermarkt zag ik wat vegetarische boxen staan die nog over waren van een bepaalde loterij. Deze dozen waren nu te koop en ik was wel benieuwd wat de inhoud was. Tot mijn verrassing zag ik een blikje met vegetarische knaks (knakworsten) van Unox. Als kind at ik graag knakworsten (koud, niet warm) en het was voor mij erg lang geleden dat ik deze voor het laatst had gegeten. Natuurlijk moest en zou ik deze knaks kopen en thuis proeven.

Lekker koud

Met mijn vriend had ik een discussie. Ik at knakworsten namelijk het liefst koud. Hij gruwelde van het idee. De knaks die hij at, wilde hij altijd warm hebben. Ik maakte het blik open. Het rook precies als de echte knaks. Snel gooide ik er eentje in de pan, want mijn vriend wilde wel proeven. Allebei een boterham, ketchup en mayo op tafel. Hij een warme knaks en ik een koude.

Lees ook mijn post over de vega(n) gemarineerde burger

Yay versus nay

Oh oh oh, wat genoot ik van de knakworst. Ik waande mij meteen vijftien jaar terug in de tijd. Terwijl ik genoot, zag ik mijn vriend minder blij kijken. Hij vond het niet lekker en zelfs weeïg smaken. Er zat geen bite in volgens hem. Nu kan ik mij natuurlijk niet heel goed meer voor de geest halen wat de structuur van een knaks is, maar volgens mij hebben die niet een heel erge bite. Wel mis ik de echte ‘knak’ (die de naam wel belooft). Ach, meer voor mij! De “worst” vond ik zonder saus ook lekker. Maar de ketchup en de mayo maken het broodje toch iets lekkerder.

Zeker voor herhaling vatbaar. Ik geef deze snack een 8,8.

Eet jij je knakworst koud of warm?

Volg jij mij al op Instagram?

11 Reacties

 1. december 3, 2019 / 7:18 am

  Ik eet ze koud en warm eigenlijk, haha. Allebei lekker! Ben wel benieuwd naar deze variant. Ga ze gewoon eens in huis halen.

 2. december 3, 2019 / 8:23 am

  Oh brrr, ik eet ze echt warm hoor. En wel graag met een sausje inderdaad;).

 3. december 3, 2019 / 10:15 am

  Dit was zoiets waarvan ik dacht dat het al láááng bestond, tot ik ontdekte dat het niet zo was. Ik heb ze dan ook getest met mijn vriend zodra ze in de schappen lagen en wij vonden ze allebei een succes. Wel altijd warm, het liefst op een broodje en met heldere groentesoep erbij. Klassieker.

 4. december 3, 2019 / 5:26 pm

  Ik eet mijn knakworsten warm, maar ik heb zo ook wel eens koud gegeten als we te lui waren om ze op te eten. Ik vind de vega knakworsten een beetje flauw vergeleken met de normale, alsof er iets mist. Net als de rookworst trouwens. Alhoewel ik blij ben dat ze bestaan want het is beter dan niets en ik eet tegenwoordig geen vlees meer.

 5. december 3, 2019 / 7:13 pm

  Misschien dat ik me er eens aan waag, ik eet ze al heel lang niet meer omdat er varkensvlees in zit en veel zout. Misschien dat deze me wel bevallen.

 6. december 5, 2019 / 8:39 am

  Ik vind het allebei lekker, maar meestal eet ik ze toch warm. Op een broodje, met een plak kaas en een beetje mosterd. Ik heb deze nog in de kast staan, maar het is er nog niet van gekomen om ze te proeven.

 7. december 5, 2019 / 11:19 am

  Ik eet ze liever warm op een broodje (met een beetje mayo), maar ik vind ze koud ook wel aanlokkelijk. Ik gebruik ze tegenwoordig vooral als beloning bij wedstrijden voor mijn hond (zodat ze extra haar best doet).

 8. Pierre
  november 3, 2020 / 1:41 pm

  Ik eet ze warm. Hoe komt Unox erbij om deze worstjes Knaks te noemen. Er is niets datook maar in de verte knakt. Ik neem ze als borrelhapje met een beetje mosterd. De smaak is ietsje beter dan de vegetarische rookworst van Unox, maar het mondgevoel niet. Ook geprobeerd op een boterham met mayo en loempiasaus. Op die manier is het best te doen.

 9. Peter-Paul
  november 7, 2020 / 1:06 pm

  Vanuit maatschappelijke en milieuoverwegingen is de groei van de vleesvervangers in de vaderlandse supermarkten zeker iets waar men positieve effecten aan mag toeschrijven. Het is dan ook niet vreemd dat Unilever haar traditionele merken langzaam maar zeker klaarstoomt voor deze nieuwe “bewuste” tijd.

  Echter: men mag wel kritisch blijven. Als echte Bourgondiër c.q. vleesgenieter geloof ik niet zo zeer in het vervangen van vlees, er is ook een hoop lekkers te maken met groenten bijvoorbeeld. Toch probeer ik weleens wat vega-vlees uit pure interesse.
  Deze vega-knaks zijn werkelijk waar niet te hachelen.

  • Rik
   november 12, 2022 / 9:19 pm

   Helemaal mee eens .. niet te hachelen ..
   En iedereen die hier schrijft dat die ze wel lekker vind (inclusief blogschrijfster) ik zou sterk gaan twijfelen aan mijn smaak pupillen.. jullie hebben ze niet … en neit zeggen smaken verschillen … rond wordt ook nooit vierkant.

 10. Geert
  november 3, 2022 / 11:20 pm

  Via de postcodeloterij in aanraking gekomen met deze worsten. Echt niet te vreten. Zo smerig. Heb er 2 geproefd en de rest aan onze hond gegeven.
  Als je ze met de hand wilde pakken glibberden ze alle kanten op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.