Review: vegetarische oven bitterballen van de Lidl

Vegetarische oven bitterballen Lidl

Als er iets is wat ik miste toen ik vegetariër werd dan zijn het wel kroketten en bitterballen. Gelukkig worden er steeds meer vegetarische varianten op de markt gebracht. De draadjesvleeschbitterballen die ik meerdere keren bij Rozey heb gegeten zijn de lekkerste vegetarische bitterballen die ik ooit op heb. Maar ik kan natuurlijk niet elke week bij dat restaurant eten. Tijdens mijn laatste bezoek aan de Lidl viel mijn oog op een nieuw product: vegetarische bitterballen voor in de oven. Voor mijn vriend het wist lag dit doosje in de winkelwagen. Afrekenen maar en tijd om te proeven.

Vegetarische oven bitterballen Lidl

In de oven

De oven verwarmde ik voor op 220 graden. Op de verpakking stond aangegeven dat de bitterballen negen minuten op die temperatuur in de oven moesten. Op een bakplaat zonder bakpapier. Zo gezegd zo gedaan. Ik was erg benieuwd naar de bitterballen. Terwijl de bitterballen in de oven lagen, leidde ik mezelf af door even een filmpje te kijken op mijn laptop. De tijd leek wel te kruipen. Gelukkig gaf de oven aan klaar te zijn. Ik proefde een bitterbal. Die was helaas nog koud van binnen. Teleurgesteld legde ik de bitterballen terug in de oven om ze nog vijf minuten er in te laten.

Vegetarische oven bitterballen Lidl

Lege bitterbal

Van die vijf minuten had ik er beter twee af kunnen halen. Na vijf minuten deed ik de oven open en zag ik de inhoud van de bitterballen eruit lopen. Mijn vriend schoot te hulp en redde de inhoud met behulp van een lepel. Kon hij meteen proeven of het wat was. Ik legde de bitterballen op een bord en schepte er wat mosterd bij. Zo werd het eten van bitterballen een soort roulette: van buiten konden we niet zien in welke bitterbal nog ‘vlees’ zat en welke bitterbal leeggelopen was.

Vegetarische oven bitterballen Lidl

Smaak en textuur

De bitterballen hadden nu dus iets te lang in de oven gelegen. Wel zagen ze er heerlijk goudbruin uit. Precies zoals een bitterbal eruit hoort te zien. Ik nam hapje van de bitterbal. Die was lekker knapperig. De inhoud viel absoluut niet tegen. Naar mijn idee smaakte de vegetarische bitterbal naar een echte vleesbitterbal, maar ik heb dan ook al minstens tien jaar geen vlees gegeten. Mijn vriend vond ze niet naar echte bitterballen smaken. Wel vond hij ze heel lekker. Ik had een goede bitterbalervaring door deze heerlijke bitterballen. In een doosje zitten zestien bitterballen en deze aten mijn vriend en ik dan ook allemaal op.

Ik raad deze vegetarische oven bitterballen zeker aan. Wel geef ik de tip mee om de bitterballen goed in de gaten te houden zodra ze in de oven zitten. Bij mij was de aangegeven oventijd niet genoeg, maar waren de vijf extra minuten net teveel.

Review vegetarische oven bitterballen van de Lidl

13 Reacties

 1. april 3, 2020 / 6:38 am

  Wij hebben ze toevallig ook afgelopen weekend gegeten! Bij mij stond op de doos (die ik al wat eerder gekocht had) dat ze op een rooster moesten liggen, maar de spleten in mijn rooster waren te groot. Bij mij werkte 9 minuten trouwens wel, dus het is vooral testen.

  Ik eet nog wel af en toe vlees, en ik vond deze prima smaken! Het enige verschil met vleesbitterballen is dat je daar meer de draadjes in voelt/proeft, terwijl dit meer een romige ragout was. Maar we gaan ze zeker vaker eten hier!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 3, 2020 / 7:45 am

   Toevallig! Oh, dan denk ik inderdaad ook dat het vooral testen is en verschilt per oven. Bij mij lagen de bitterballen wel op een rooster.
   Goed om te horen dat ze in de smaak zijn gevallen! Ik ben blij met elke lekkere vegetarische vervanger van bitterballen en kroketten, haha.

 2. april 3, 2020 / 6:50 am

  Oké, nu heb ik trek in bitterballen, ‘s morgens nog voor acht uur. Dat gebeurt niet vaak;). Lijkt me voor vegetariërs een heel fijn alternatief, dit!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 3, 2020 / 6:51 am

   Hahaha, ik moet zeggen dat ik vaak zin in bitterballen heb, maar niet op dit tijdstip. Zeker een fijn alternatief 🙂

 3. april 3, 2020 / 9:36 am

  Oeeeh klinkt lekker! Ik doe altijd alles in mijn airfryer en kan niet beloven dat ik dat vanavond niet ook ga doen haha! Happy friday! X

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 3, 2020 / 8:40 am

   Ik wil ook zo graag een airfryer, maar daar heb ik hier in huis echt geen plek voor, helaas. Happy friday!! X

 4. april 3, 2020 / 11:16 am

  Ik vind de kroketten van deze lijn ook echt heel erg lekker! De bitterballen heb ik nog nooit gehad, maar die moet ik ook maar eens proberen.

 5. april 3, 2020 / 1:51 pm

  Wauw dit ziet er wel echt mega yummie uit, thanks for sharing!

 6. april 3, 2020 / 3:38 pm

  “Mijn vriend vond ze niet naar echte bitterballen smaken. Wel vond hij ze heel lekker.” Hahaha, dit is zó herkenbaar! 😀 Mijn beste vriendin heeft coeliakie en vraagt altijd aan mij of de glutenvrije variant van iets naar de “echte” variant smaakt. Negen komma negen van de tien keer is het antwoord nee, maar met een beetje geluk is het wel lekker. Al heb je daar met glutenvrije producten meer geluk bij nodig dan bij vegetarische producten. Komen wij goed weg. 🙂 (Ik ben een flexitariër.)

 7. april 3, 2020 / 7:30 pm

  Ik wist helemaal niet dat de Lidl deze vega bitterballen had, maar ik schrijf dit meteen op het boodschappenlijstje, haha. Ben zelf echt dol op bitterballen, maar minder met vlees en eet ze nu eigenlijk helemaal niet meer. Dit is dé oplossing!

 8. april 4, 2020 / 9:48 am

  Oh lekker! Nu heb ik hier ook zin in!

 9. april 4, 2020 / 1:10 pm

  Honger gekregen! Fijn dat ze uiteindelijk toch lekker waren. Ik hou deze bitterballen in gedachten de volgende keer dat ik naar de lidl ga!

 10. april 5, 2020 / 8:06 pm

  Ik ben niet meer van al het vega spul maar wel leuk om te weten dat ze lekker zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.