Oatly Haverspread Knoflook&Komkommer review

Oatly Haverspread Knoflook&Komkommer review

Laatst vroeg ik aan een vriendin waar zij haar inspiratie vandaan haalt voor vega(n) eten. Zij liet mij weten enorm fan te zijn van de producten van het merk Oatly. Dit antwoord ondersteunde zij met een link naar een soort broodbeleg dat zij in de winkel had ontdekt: de romige haverspread van Oatly in de smaak knoflook en komkommer. Een paar dagen later besloot ik in de supermarkt deze spread mee te nemen om uit te proberen op brood.

Merk Oatly

Oatly kende ik lange tijd alleen van de grote reclameborden die ik bij bus- en tramhaltes zag hangen. Ik vond het er te schreeuwerig en ‘populair’ uitzien. Daarom zocht ik ook nooit op wat het merk precies inhoudt. Tot ik mij meer verdiepte in verschillende soorten producten die geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. Het merk Oatly kwam ik tijdens deze zoektocht tegen. Oatly maakt producten van haver en daar focust het bedrijf zich dan ook volledig op. Zo bestaan er al verschillende soorten haverdrank, lattes en sinds kort dus spreads van dit merk.

Haverspread

Volgens Oatly waan je je door het eten van hun knoflook en komkommer spread in Mediterraanse sferen: “Deze haverspread met knoflook en komkommer betekent een tzatziki avontuur voor je smaakpapillen. “ Oké, de spread smaakt dus naar tzatziki. Dat vind ik gewaagd om te durven zeggen van een product dat gemaakt is van haver. Maar 7% van de spread bestaat uit komkommer en 1% uit knoflook, terwijl dit toch, samen met kwark/yoghurt en dille, de belangrijkste ingrediënten zijn voor tzatziki.

Oatly Haverspread Knoflook&Komkommer review

Lees hier mijn blogpost “Soja of haver; wat is beter?”

Smaak

Ik probeerde de afgelopen week de spread op verschillende boterhammen en crackers. Wat ik al dacht: ik vind de spread totaal niet naar tzatziki smaken. Kon ook bijna niet anders. Ik merk ook dat ik best een dikke laag van de spread moet smeren om de smaak echt te proeven. De knoflook en komkommer spread heeft een wat zure smaak. Dat vind ik lekker. Ik vind de smaak een beetje vergelijkbaar met een zuivelspread. Als ik wat schijfjes komkommer en tomaat toevoeg vind ik de spread beter tot zijn recht komen. Niet heel gek, een naturel zuivelspread vind ik ook best saai. Toch had ik meer van deze knoflook en komkommer spread verwacht. Oatly heeft namelijk ook een naturel spread. Van een spread met zulke uitgesproken ingrediënten verwacht ik die ook echt te proeven. Dat is niet het geval.

Het is een tof product en zeker fijn voor veganisten of lactose-intoleranten dat zoiets op de markt is. Maar ik weet niet of ik het nog een keer koop. Het kost €1.99 voor 150 gram. Liever probeer ik de volgende keer hun tomaat en basilicum spread. Misschien dat die lekkerder is.

Cijfer: 7

4 Reacties

 1. mei 30, 2020 / 2:12 pm

  Ik ken deze nog niet! Jammer dat ‘ie toch niet zo naar komkommer en knoflook smaakt, maar het klinkt alsnog wel lekker! Misschien dat ik ‘m een keer ga proberen! Of de naturel versie 🙂

 2. mei 31, 2020 / 8:41 am

  Wel jammer dat je zo’n dikke laag moest smeren om een smaak te herkennen.. wel goed dat je hierover een eerlijke review hebt geschreven.

 3. mei 31, 2020 / 10:54 am

  Jammer dat het tegenvalt, ik heb zelf nog nooit iets van dit merk gehad ik vind het zo duur.

 4. mei 31, 2020 / 12:24 pm

  Jammer! Je zou inderdaad verwachten dat er behoorlijk wat smaak zou zitten aan een product met deze naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.