(Liever) Kips Vega Snijworst review

Kips Vega Snijworst review

Vorige week deelde ik met jullie mijn mening over de Kips Vega Mediterraanse Paté. Toen ik die kocht in de supermarkt, zag ik ook onder andere deze Kips Vega Snijworst liggen. Ik had alleen al drie soorten vegetarisch broodbeleg in mijn mandje liggen, dus ik besloot deze ‘worst’ nog niet te kopen. Tot ik de volgende dag mijn nieuwsgierigheid niet in bedwang kon houden. Ik kocht de veganistische snijworst (samen met de Kips Vega Paté, maar die heb ik nog niet geprobeerd) en nam ‘m mee naar huis.

Kringverjaardag

Thuis haalde ik de verpakking voor een deel van de snijworst. In een paar seconden werd ik teruggenomen naar alle verjaardagen waarop ik een blokje kaas en een stukje leverworst at. Heel leuk dat vegetariërs en veganisten op deze manier ook weer mee kunnen doen aan zulke borrelhappen. Kips belooft op de site dat de Vega Snijworst, ‘zoals je gewend bent van Kips’, een stevige bite heeft en zacht is van smaak. Ze delen een lunchtip met de snijworst. Deze heb ik nog niet geprobeerd. Ik wilde namelijk de eerste paar keren de smaak van de snijworst echt kunnen proeven, zonder afgeleid te raken door andere ingrediënten.

Smeerbaar

Woensdag liet ik weten in mijn blogpost dat ik aan het broodbakken geslagen ben. Momenteel hebben wij dus allemaal kleine broodjes in huis. Ik besloot om de worst los en op brood te proberen. Ik sneed drie plakjes van de worst. Op de ene helft van mijn broodje deed ik een plakje van de snijworst, op de andere helft smeerde ik de snijworst uit. Dit ging verrassend makkelijk, wat ik erg fijn vind. Zo’n plak snijworst vind ik soms wat overweldigend, zeker als ik vroeg ontbijt. Dan is het prettig als de worst ook als ‘smeerbeleg’ gebruikt kan worden.

Kips Vega Snijworst review

Smaak

Ik werd direct erg blij van de smaak van de vega snijworst. Het bracht me ook terug naar alle keren dat ik als kind bij de slager een stukje worst kreeg. De smaak was niet heel heftig, maar ook zeker niet afwezig. Gewoon eigenlijk een heel prima worst. Zoals Kips belooft is de smaak heerlijk zacht. Ik vind de snijworst zeker te vergelijken met een normale leverworst. Maar mijn mening is gebaseerd op al meer dan tien jaar vegetarisme. Ik denk dat vleeseters wel het verschil proeven, al weet ik dat niet zeker. Tot nu toe heb ik de snijworst zonder iets anders op mijn broodjes gegeten. Het lijkt mij wel een lekkere combinatie met bijvoorbeeld tuinkers. Maar verder hoeft er wat mij betreft weinig anders bij de snijworst.

Eén vega snijworst heeft een gewicht van 125 gram. Ik haalde minstens vijfentwintig plakjes van de worst. Dat verschilt wel per persoon. De ene smeert graag beleg dik op een boterham en de ander niet. Ik denk dat ik daar gemiddeld in ben. Wat ik echt heel leuk vind aan deze snijworst is dat ik een nieuwe borrelhap heb. Als mijn vriend dan kleine cervelaatworsten eet bij de borrel kan ik voortaan stukjes van de snijworst eten.

Deze snijworst krijgt van mij een 8,5.

Kips Vega Snijworst review

14 Reacties

 1. mei 22, 2020 / 6:33 am

  Hollandse kringverjaardagen. Ik verlang ineens zó naar het post-corona-tijdperk nu… Wel een heel goed idee, voor als er (bij mij) vegetariërs komen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 22, 2020 / 6:46 am

   Snap ik heel goed! En dan heb je inderdaad een fijne snack als er vegetariërs langskomen 😄

 2. mei 22, 2020 / 7:40 am

  Klinkt goed! Ik at altijd heel graag snijworst. Ik heb al eens een andere variant gehad in een kuipje van kips die vond ik erg lekker maar net niet een snijworst. Ik ga deze eens proberen!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 24, 2020 / 12:56 pm

   Oh, leuk! Ik probeer nu gewoon alle producten uit, haha. Dit is dan waarschijnlijk wel de snijworst waar jij naar op zoek bent 🙂

 3. mei 22, 2020 / 10:09 am

  Wat fijn dat dit er is! Ik ben vroeger nooit zo’n snijworst persoon geweest, maar grillworst vond ik vroeger ZO lekker! Dat mis ik nog weleens. Fijn dat dit wel een goed alternatief is, want dan serveer ik dit gewoon bij verjaardagen 😉

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 24, 2020 / 12:57 pm

   Ooooooh, grillworst! Dat was ik helemaal vergeten. Vond ik vroeger echt heerlijk. Zal vast ooit wel een vegetarische variant van komen. Tot die tijd doen we het maar met deze snijworst 😉

 4. mei 22, 2020 / 12:36 pm

  Het ziet er in elk geval heel goed uit! Ik vind het echt tof dat een vleesmerk als Kips er gewoon helemaal voor gaat met vegetarische varianten.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 24, 2020 / 12:57 pm

   Nou, vind ik ook! Heel leuk om te zien dat steeds meer merken openstaan voor vegetarische opties.

 5. mei 23, 2020 / 3:48 pm

  Dat klinkt héél goed! En wat Audrey zegt, sowieso al heel leuk dat een vleesmerk vega-producten uitbrengt. Ik moet zeggen dat ik soms een beetje huiverig ben voor vega-producten die té erg naar vlees smaken. Dan vind ik ze om die reden opeens niet zo lekker meer ofzo. heel gek! Maar misschien ga ik deze toch een keer op een broodje proberen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 24, 2020 / 12:58 pm

   Snap ik wel! Ik heb bijvoorbeeld nooit van tonijn gehouden, maar bij de Albert Heijn to go wilde ik toch eens de wrap met vegetarische tonijn proberen. En die smaakte voor mijn gevoel precies naar de echte tonijn. Was geen succes, haha.

 6. mei 23, 2020 / 10:54 pm

  Volgens mij had ik deze vorig jaar op mijn verjaardag gewoon als plakjes worst op de borrelplank, erg lekker idd!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 24, 2020 / 12:58 pm

   Toevallig! Ik ga deze snijworst in ieder geval vaker kopen. Zo lekker voor op brood of inderdaad op een borrelplank. 🙂

 7. Teelene
  oktober 14, 2020 / 11:35 am

  Tot mijn grote teleurstelling smaakte kips Vega snij worst precies het zelfde als de kips Vega smeerworst.
  Enkel de naam en de verpakking zijn veranderd maar de inhoud is hetzelfde geen verschil jammer

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 14, 2020 / 11:43 am

   Ik ken de vegetarische smeerworst van Kips niet, maar ik vind de snijworst wel heerlijk. Zo fijn dat er steeds meer vegetarische producten op de markt worden gebracht! Het fijne van de snijworst vind ik dat je ‘m en kunt snijden in plakjes én kunt smeren. Ik weet niet of dat ook met de smeerworst kan/kon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.