Kips Vega Mediterraanse Paté review

Kips Mediterraans Vega Paté review

Eerlijk gezegd was ik er een beetje huiverig voor om deze paté te proberen. Ik heb een paar jaar geleden de vegetarische Petit Pâté van de Vegetarische Slager geprobeerd. Die vind ik echt helemaal niet lekker. Tijdens het eten vind ik het nog gaan, maar de nasmaak is mij te sterk en vind ik naar. Maar aangezien ik de vegetarische filet americain van Kips wel heel lekker vind, wilde ik deze paté ook een kans geven.

Vegan

Momenteel heeft Kips zeven verschillende veganistische soorten broodbeleg: kleintje smeerworst, snijworst, tuinkruiden smeerworst, magere smeerworst, filet americain, paté en mediterraanse paté. Voor mijn vegetarische beleg ga ik altijd naar de Albert Heijn. Dat is namelijk de enige supermarkt die het veganistische beleg van Kips verkoopt. En ik vind de vegetarische filet americain van Kips lekkerder dan die van de Vegetarische Slager. Eenmaal voor het schap besloot ik eens de paté te proberen. Ik twijfelde welke variant ik wilde kopen. Uiteindelijk besloot ik voor de tweede variant te gaan door mijn negatieve ervaringen met de paté van de Vegetarische Slager. Een mediterraanse paté leek mij dan lekkerder om te proberen.

Kips Mediterraans Vega Paté review

Smeuïg

Toevallig bakten mijn vriend en ik die dag ervoor een brood. Ook wij zijn aan het bakken geslagen en kochten een broodmix van tweeënhalf kilo voor volkoren brood. Daar kunnen we ongeveer vijf broden van maken. Heel leuk en makkelijk om te doen. Zo kon ik de mediterraanse vega paté uitproberen op vers brood. De paté was lekker smeuïg en kon ik goed uitsmeren over mijn boterham. Mijn vriend belegde zijn boterham met normale paté. Zo hadden we elk onze paté.

Lees hier mijn review over de vegetarische knaks van Unox.

Smaak

Enthousiast nam ik een hap van mijn boterham. Ik werd erg blij van de smaak van deze paté. De smaak is niet overdreven aanwezig, maar precies goed. Ik liet mijn vriend deze paté ook proeven en hij vond het erg lekker dat hij de groene olijven die in de paté zitten echt kon proeven. De olijven en zongedroogde tomaten komen inderdaad zeker terug in de smaakbeleving. Na deze boterham kon ik niet wachten tot mijn volgende ontbijtjes en lunches, zodat ik weer deze heerlijke paté kon proeven.

In een verpakking zit 125 gram mediterraanse paté. Ik kon er zo’n acht boterhammen mee besmeren. Het hangt er wel per persoon vanaf hoe dik een boterham wordt besmeerd met paté. Ik ga deze paté in ieder geval zeker vaker kopen. Toch denk ik dat ik een volgende keer eens een ander product van Kips koop. Ik ben namelijk ook wel enorm benieuwd naar de snijworst en smeerworst. Als kind vond ik de vleesvarianten hiervan heel lekker.

Deze paté krijg van mij een 8.

10 Reacties

 1. mei 11, 2020 / 6:45 am

  Ik vind die van de vega slager ook niet lekker, maar de normale vega pate van zowel unox als kips wel. Deze klinkt ook goed!

 2. mei 11, 2020 / 7:04 am

  Wat leuk zeg, ik wist helemaal niet dat Kips ook een ‘vegetarische lijn’ had. Dit ziet er heerlijk uit.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 13, 2020 / 9:55 am

   Wel alleen bij de Appie!

 3. mei 12, 2020 / 9:45 am

  Oh hier ben ik wel benieuwd naar geworden. Zal hem morgen tijdens de boodschappen eens meenemen!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 13, 2020 / 9:50 am

   Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Gisteren heb ik de snijworst en normale vega paté gekocht, die ga ik straks proberen.

 4. mei 20, 2020 / 9:53 am

  Wat leuk dat deze jou zo bevalt! Ik ben nooit zo weg van die vega patés. Ik at ze ook nooit toen ik nog vlees at op de een of andere manier 😉

 5. oktober 26, 2020 / 12:22 pm

  Niet alleen bij Appie, vorige week bij dekamarkt 2 voor 2,50€ ik heb ook de kleintjes smeerworst in zakje verpakt gehaald.
  Lekker op volkorencracker of waldhornbol.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   oktober 26, 2020 / 12:30 pm

   Dat is dan nieuw! Fijn dat de producten in meer winkels komen te liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.