AH vegan salami review

AH vegan salami

Vandaag is het tijd voor een review van de AH vegan salami. Eerlijk is eerlijk, ik ben bijna nooit fan van de vegan huismerkproducten van de Albert Heijn. Deze veganistische salami wilde ik al een paar maanden proberen. Waarom ik het broodbeleg niet eerder probeerde? Door al mijn eerdere ervaringen met de vegan producten van de Ap. Eerder proefde ik al de AH vegan carpaccio, AH plantaardige plakken en de AH vegan salade ei vrij. Is de AH vegan salami voor herhaling vatbaar? Ik vertel het je in deze review.

Geur en structuur van de AH vegan salami

De geur van de salami is lastig te omschrijven. Her beleg ruikt in ieder geval niet naar echte salami, maar dat is natuurlijk ook lastig met alleen plantaardige ingrediënten. Het is geen onaangename geur, maar ook geen heel uitgesproken geur. Het plakje salami voelt prima aan. Ik vind niet dat het een heel plastic structuur heeft, terwijl sommige plantaardige vleesvervangers wel een dergelijke structuur hebben. De witte spikkeltjes geven een leuke touch aan het plakje.

AH vegan salami voedingswaarden

Voedingswaarden van dit plantaardige broodbeleg

Hier kijk ik zelf eigenlijk nooit naar bij vleesvervangers. Enkel bij producten waarvan ik niet direct kan zien of ze vega(n) zijn, maar sommige mensen vinden het wel fijn om de voedingswaarden en ingrediënten van een product te kunnen bekijken. Albert Heijn heeft op de voorkant van de verpakking gezet dat deze veganistische salami eiwitrijk is. Dat is ook wel zo, al moet je eigenlijk het hele pakje leeg eten om 6 gram eiwitten binnen te krijgen.

ah vegan salami met komkommer

Veganistische salami op een maïswafel

Om de AH vegan salami te proberen, deed ik een plakje van de salami op een maïswafel. Ik nam een hap en proefde… vrijwel niks. Voornamelijk de smaak van een maïswafel, die over het algemeen ook weinig smaak heeft, was aanwezig in mijn mond. Daarom probeerde ik een plakje veganistische salami gewoon los. Weer proefde ik weinig. Wel iets meer dan op de wafel, maar ik vind dat deze salami redelijk smaakloos is. Er is wel iets van smaak aanwezig, maar ik proefde nauwelijks iets.

Conclusie

Een vriendin appte ik met mijn conclusie van de AH vegan salami. Ik vind de salami niet vies, maar dat kan ook haast niet door de weinige smaak die de veganistische salami heeft. Met wat plakjes komkommer en/of tomaat heb je toch een lekkere boterham. Dit broodbeleg zou ik zelf niet opnieuw kopen. Alleen als je een fancy vegan clubsandwich wilt maken en per se salami zou willen gebruiken, raad ik dit beleg aan. Of zin hebt in een tosti met vega(n) kaas en salami. Anders niet.

De AH vegan salami kost € 1,99 voor 80 gram.

Ga jij deze veganistische salami van de Albert Heijn proberen?

2 Reacties

  1. juni 16, 2023 / 9:33 am

    Het klinkt niet zo aantrekkelijk maar ik vind je presentatie wel geweldig. Op basis daarvan zou ik het alsnog bijna kopen!

  2. juni 16, 2023 / 10:13 am

    Mooie uitgebreide review! We zouden deze en je andere reviews ook graag terugzien op MealWhizz. Je maakt met elke review meteen kans op een boodshappenpakket t.w.v. €100,-. Zien we je daar?
    Vriendelijke groeten en test smakelijk,
    Team MealWhizz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.