AH vegan salade ei vrij | Eerlijke review

AH vegan salade ei vrij review

Laatst liep ik weer eens rond door de Albert Heijn. Ik vind het leuk om af en toe in het assortiment nieuwe vega(n) dingen te ontdekken. Zo zag ik in de koeling onder meer AH vegan salade ei vrij en vegan salami. Over die salami schrijf ik niet eens een review, want dat was zo’n smerig product. Die raad ik echt niet aan. Bij de Lidl heb ik weleens vegetarische salami gekocht en die was heel lekker. Helaas heb ik die salami nooit meer gevonden. Het zou fijn zijn als die wel terugkomt in het assortiment. Maar goed, de AH vegan salade ei vrij vond ik wel wat meer de moeite waard om over te bloggen, dus ik vertel jullie graag meer over dit product.

De ingrediënten van de AH vegan salade ei vrij

Vertelde ik in mijn vorige blogpost nog dat ik ben begonnen aan een foodfotografiecursus, moet je hier nog niet letten op mijn fotokunsten, haha. Ik volg de cursus op een rustig tempo en heb nog niet geoefend met producten fotograferen. Goed, als ik een nieuw product probeer, ben ik altijd wel benieuwd naar de ingrediënten en voedingswaarden. In deze AH vegan salade ei vrij zit 41% tofu met ei-smaak. Verder zitten ook andere ingrediënten in, zoals sojabonen, specerijen en knoflook. De tofu valt wel op in deze broodsalade, omdat het echt stukjes zijn, net als in gewone eiersalade. Aangezien dit product veganistisch is, is het ook lactosevrij. Bovendien is deze salade ook glutenvrij, waardoor veel mensen dit gerust op hun brood of cracker kunnen smeren.

AH vegan salade ei vrij review

De smaak

Na mijn supermarktzoektocht, probeerde ik thuis al snel de AH vegan salade ei vrij uit. In het begin wist ik niet zo goed wat ik van dit broodbeleg vond. Het smaakte naar mijn idee een beetje muffig. Alsof het al een week onder een laag stof lag. Na cracker drie snapte ik waar deze smaak vandaan kwam: de stukjes tofu. Ik eet nooit tofu, waardoor ik echt even aan deze smaak moest wennen. Op Instagram had ik een story geplaatst van dit product en ik kreeg een aantal reacties van mensen die deze broodsalade ook niet echt lekker vonden, maar wel oké.

Aanrader om te kopen?

Koop ik dit broodbeleg vaker? Nee, dat denk ik niet. Naarmate ik de AH vegan salade ei vrij at, raakte ik gewend aan de smaak. Toch bleef dat muffige van de tofu aanwezig. Ik kan me wel voorstellen dat dit echt een fijn alternatief is voor tijdens een borrel, als je veganistisch eet. Maar dan nog denk ik dat er lekkerdere salades voor op brood en toastjes bestaan. Ook voor veganisten.

Heb jij dit product al eens geproefd?

Deze broodsalade zit in een verpakking van 150 gram en kost € 2,09.

6 Reacties

 1. augustus 16, 2021 / 7:56 am

  Ik vind dit wel heel creatief bedacht, maar ik denk niet dat het iets voor mij zou zijn. Ik eet ook wel gewoon eieren, en mijn zelfgemaakte eiersalade vind ik toch het allerlekkerst.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 16, 2021 / 9:29 am

   Ja, ik vind zelfgemaakte eiersalade ook het allerlekkerst! Maar ik denk wel dat dit voor sommige veganisten een welkom product is.

 2. augustus 16, 2021 / 10:56 am

  Ik denk niet dat ik dit zou kopen. Alhoewel ik tofu wel heel lekker vind, maar als ei-alternatief lijkt het me niet zo succesvol

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 19, 2021 / 8:26 am

   Klopt! Ik denk dat er lekkerder alternatieven zijn.

 3. augustus 26, 2021 / 1:56 pm

  Grappig, ik vind deze echt heerlijk! Zo’n bakje gaat er hier snel door omdat we er allemaal fan van zijn 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.