Day Zero Project | Update 4

De vierde maand van mijn Day Zero Project is alweer een tijdje geleden. Toch vond ik het leuk om nog even een update te delen. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe dit project bij anderen gaat. Deze maand heb ik weer redelijk wat doelen behaald!

Behaalde doelen:

023. Neem een professionele duik.

Via een site had ik een introductieduik voor mijn nichtje en mij geboekt in Den Haag. Ik wilde al heel lang zoiets doen, maar het kwam er nooit van. Het was een heel leuk begin van mijn zomervakantie. Wat was het fijn en onwennig om lang onder water te kunnen blijven. Het liefst haal ik ook mijn duikbrevet, maar ik denk dat ik daar nog even een jaar mee wacht. Duiken is best een dure sport en op dit moment heb ik daar het geld niet voor. Mooi cadeau om mezelf te geven als ik komend jaar (hopelijk) mijn diploma haal!

085. Bezoek de stad Maastricht.

Samen met mijn vriend ging ik naar Maastricht. Ik was er nog nooit geweest, mijn vriend al een paar keer. Wauw, wat is dat een mooie stad! We hebben veel rondgelopen en op terrassen gezeten. Ook hebben we de Sint Janskerk beklommen. Pfoe, dat was best zwaar in de hitte! Helaas waren we maar twee dagen in Maastricht. Ik wil hier zeker vaker heen.

090. Slaap in een luxe hotelkamer.

In Maastricht sliepen mijn vriend en ik in hotel The Dutch. Over de kamer die we hadden, schrijf ik een aparte post. Het was echt een heel mooie kamer.

092. Bezoek een Kattencafé.

Samen met een vriendin had ik al een hele tijd het idee om het Kattencafé in Rotterdam te bezoeken. We zijn allebei kattenliefhebbers, dus een drankje doen in dit café kan eigenlijk niet overgeslagen worden! Ik was er al eens geweest en wat was het leuk om weer terug te zijn. De katten lopen lekker rond of slapen ergens op een van de vele slaapplekken. Heel leuk om een keer te bezoeken.

095. Ga uiteten in een luxe restaurant.

Weer tijdens de stedentrip in Maastricht, hahaha! Mijn vriend en ik aten heerlijk bij Beluga. Dit restaurant heeft twee Michelinsterren en dat was ook wel te proeven. Alle gerechten zagen er mooi uit en smaakten lekker. Eén van de leukste dingen aan eten in een luxe restaurant vind ik dat er bij elk gerecht en drankje een heel verhaal wordt verteld. Dit verhaal ben ik meestal meteen vergeten, maar het maakt de ervaring wel leuker.

099. Breng een bezoek aan de Ikea.

Mijn vriend en ik brachten een bezoek aan de Ikea. We gaan samenwonen en mogen van mijn oma een kledingkast uitzoeken. In de Ikea hebben we wat inspiratie opgedaan en we weten ongeveer wat we willen. De kast hebben we nog niet besteld, omdat het huis nog niet af is, maar het is wel fijn om ongeveer te weten wat we willen.

Doelen waar ik mee bezig ben:

015. Zet 5 dingen op Marktplaats (1/5).

Eigenlijk heb ik al vier items op Marktplaats gezet. Ik weet nog niet of ik dat dus ook vind tellen voor mijn doel, want ik heb pas 1 ding verkocht: een skateboard. Misschien dat die andere producten ook nog verkocht worden, dus voor nu laat ik het doel zo.

026. Leer elke maand iets nieuws door een willekeurige Wikipediapagina te lezen (4/32).

Deze maand leerde ik iets over de XLR-8. Dit was een achtbaan in Six Flags Astroworld (Amerika). De enige keer dat ik in Six Flags ben geweest, is toen Walibi nog zo heette. Dat is heel wat jaren geleden, haha!

050. Ga vijf keer naar de bioscoop (3/5).

Samen met mijn vriend en zijn broer ben ik naar de film ‘Tag’ geweest. Zeker een aanrader als je van comedyfilms houdt! De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: een groep vrienden die al van kleins af aan tikkertje speelt. Hi-la-risch wat voor dingen de vrienden verzinnen om elkaar te ’tikken’!

082. Zwem twintig keer (2/20).

Deze maand ben ik weer een keer gaan zwemmen in een zwembad. Moet ik eigenlijk vaker doen, want ik vind het echt fijn om baantjes te trekken. Ik deed voor mezelf de coupertest en zwom 17,5 baan in 12 minuten!

087. Bezoek 5 verschillende musea (3/5).

Op één dag bezocht ik de Kunsthal, het Fotomuseum en het Natuurhistorisch Museum. De Kunsthal mag ik niet meer meetellen, want die heb ik al een keer eerder bezocht. De andere twee musea kon ik lekker optellen bij mijn doel! In het Fotomuseum is de expositie ‘Big Heads’, waar grote portretten te zien zijn van onder andere beroemde mensen. Heel gaaf om erheen te gaan als je in Rotterdam bent. Het Natuurhistorisch wilde ik gewoon weer een keer bezoeken. De laatste keer dat ik er geweest was, moet ik nog op de basisschool hebben gezet. Alweer een paar jaar geleden dus.

Liefs,

Marloes

5 Reacties

 1. augustus 4, 2018 / 7:12 pm

  Oh zo gaaf dat je een introductieduik hebt gedaan! En Maastricht wil ik ook nog heel graag een keertje bezoeken!

 2. augustus 5, 2018 / 5:16 pm

  Het gaat goed met je project toch!? Lig je voor je eigen gevoel een beetje op schema? Maastricht is een leuke stad he!! Super tof dat je bij Beluga bent wezen eten. Ik weet niet of ik duiken zou durven hoor hihi. Ben heel slecht in onder water zwemmen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 29, 2018 / 7:41 pm

   Nou, af en toe heb ik wel het gevoel dat ik het project nooit ga halen, hahaha! Gelukkig heb ik nog lang, dus ik hoop dat ik het nog red.

 3. augustus 9, 2018 / 2:18 pm

  Super leuk!! Ik zag dat kattencafe al op je instagram voorbijkomen.
  I wanna go! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.