Day Zero Project | Update 3

Nog twee weken en dan heb ik zomervakantie! Eigenlijk heb ik nu al een soort vakantie, want ik heb alleen nog vijf vergaderingen verspreid over twee weken op mijn stageschool. Nu heb ik genoeg tijd om weer meer posts te schrijven en dat ben ik dan ook zeker van plan!

Behaalde doelen:

076. Train om 5 kilometer te kunnen lopen.
077. Train om 7,5 kilometer te kunnen lopen.
078. Train om 10 kilometer te kunnen lopen.

081. Loop een LadiesRun

De bovenste paar doelen wil ik bij elkaar bespreken. Als je mij al langer volgt op m’n blog en Instagram, weet je dat ik halverwege maart begonnen ben met hardlopen. Eerst kon ik amper één minuut volhouden. Dit breidde zich steeds verder uit. Op een gegeven moment had ik mijn eerste vijf kilometer gelopen. Wat was ik trots! Dit werd 7.5 kilometer en uiteindelijk liep ik een week voor de LadiesRun mijn eerste tien kilometer achter elkaar!

Voorlopig vind ik tien kilometer voldoende. Na de zomervakantie loop ik tien kilometer tijdens de Vestingloop in Willemstad en de Singelloop in Breda. Nu met het warme weer loop ik ongeveer vijf/zes kilometer per keer.

091. Breng een bezoek aan een pretpark.

Begin juni ging ik met mijn vriend naar de Efteling. Iets meer dan een jaar geleden zijn we er ook geweest. Toentertijd was de Python gesloten, maar gelukkig was deze achtbaan nu wel open. Daarnaast was de Symbolica natuurlijk nieuw! Mijn vriend en ik vonden het niet een heel spectaculaire attractie. Ik vind de Droomvlucht nog steeds het leukst, haha!

Doelen waar ik mee bezig ben:

026. Leer elke maand iets nieuws door een willekeurige Wikipediapagina te lezen (3/32).

Ik kwam terecht op de Wikipediapagina van het lied ‘In your arms’ van Chef’Special. Bizar dat een lied gewoon een pagina op Wikipedia heeft, hahaha! Het lied is geschreven voor de overleden vader van Joshua Nolet. Als je het lied niet kent (ga ik eigenlijk niet vanuit, want elke radiozender heeft ’t meerdere keren gedraaid), moet je ’t zeker even beluisteren 😉

044. Lees dertig verschillende boeken (3/30).

De boeken die ik heb gelezen zijn Fuck the quarterlife crises van Femke Kamps en De koningin van Paramaribo van Clark Accord.

Het boek van Femke gaat over, zoals de titel zegt, de crisis waarin je je kunt bevinden als je rond de 20/25 jaar oud bent. Er worden veel situaties geschetst, onder andere uit Femkes eigen leven, en tips gegeven die jou kunnen helpen met bepaalde situaties om te gaan. Ik vond het een goed boek om te lezen, vooral omdat ik vaak trekjes heb van perfectionisme en alles maar goed moet zijn. Daarnaast neem ik soms teveel op m’n bord.

De koningin van Paramaribo heb ik gelezen, omdat ik simpelweg een boek nodig had om een essay over te schrijven voor mijn studie. In het boek staat het leven van Maxi Linder centraal. Zij is een bekende prostituee geweest in Paramaribo. Veel van de gebeurtenissen hebben dan ook echt plaatsgevonden. Je leest over de tijd voor de Tweede Wereldoorlog, over hoe het leven daar was tijdens de oorlog en na de oorlog. Soms zaten er pijnlijke stukken in het boek. Suriname is natuurlijk lang een kolonie geweest van Nederland. Accord heeft veel kritiek op de koloniale samenleving van toen in het boek verwerkt.

050. Ga 5 keer naar de bioscoop (2/5).

Mijn vriend en ik wilden allebei heel graag de film I feel pretty zien. Nou, deze film is een echte aanrader! We hebben heel hard gelachen. Wat ook mooi is om te zien, is dat het een maatschappijkritische film is. Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor ‘body positivity’. Hier werd tijdens de film op een leuke manier aandacht aan besteed!

087. Bezoek 5 verschillende musea (1/5).

Samen met mijn moeder en oma ging ik naar de Kunsthal. We wilden alle drie de tentoonstelling over het hyperrealisme zien. Mijn moeder was er een week eerder al met haar vriend geweest, maar vond het leuk om nog een keer te gaan! Ik vind het zo bizar hoe echt de kunstwerken op mensen kunnen lijken. Af en toe werd ik er een beetje ongemakkelijk van. Als je heel lang naar een beeld staat te kijken, lijkt ’t soms net alsof het terugkijkt.

Ga jij graag naar het museum?

Liefs,

Marloes

4 Reacties

 1. juli 2, 2018 / 4:29 pm

  I feel pretty wil ik ook graag zien. Alleen de trailer vond ik al enorm grappig 🙂
  De hyperrealisme tentoonstelling heb ik ook bezocht en vond ik ook de moeite. Maar effectief wel bizar als je wat langer naar de beelden bleef kijken. Dan zag je ook gewoon hoe goed er aan elk detail gewerkt was. Zo gek!

 2. juli 3, 2018 / 7:12 pm

  Ik ben al jaren niet naar een bioscoop geweest! Moet ik echt vaker gaan doen. Hetzelfde geldt voor musea!

 3. juli 5, 2018 / 2:13 pm

  Leuke update! Ik ben al heel lang niet meer in een museum geweest eigenlijk…

 4. juli 11, 2018 / 8:26 pm

  Je bent weer lekker op weg met je doelen hoor!! De Efteling blijft zo een leuk pretpark he! Ik heb de nieuwe attractie ook nog niet gezien..
  Ik houd ook wel van musea, ben onlangs in Gent geweest, maar daar was de helft dicht, dat was beetje een bummer.. Een echt goede tentoonstelling heb ik allang niet meer gezien eigenlijk.
  Tof dat je je alweer voor nieuwe hardloopwedstrijden hebt ingeschreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.