Day Zero Project | Update 1

Er is alweer een maand voorbij van mijn Day Zero Project. Wat is dat snel gegaan! Voor mijn gevoel heb ik al best wat bereikt in zo’n korte tijd. Ook liep ik tegen wat dingen aan, die ik hieronder zal bespreken. Tot nu toe vind ik het project erg leuk om te doen!

Behaalde doelen:

001. Koop een spaarpot.

Het behalen van dit doel, liet even op zich wachten. Ik vond het geen prioriteit hebben. Uiteindelijk liep ik door de Hema en zag ik daar een spaarvarken staan die je zelf kon beschilderen. Dat leek me erg leuk om te doen en dat heb ik dus ook gedaan! Nu is het nog leuker om geld in het spaarvarken te doen!

002. Bedenk 101 doelen voor het Day Zero Project.

Dit doel had ik natuurlijk al behaald voordat ik het project op mijn blog plaatste. Ik vond het best lastig om zoveel doelen te verzinnen en ik ben benieuwd of het mij gaat lukken elk doel te behalen!

003. Plaats het project op je blog.

Dit hangt een beetje samen met het vorige doel. Het is me natuurlijk gelukt dit te doen, maar dat hebben jullie al een maand kunnen zien.

024. Volg een workshop.

Samen met mijn moeder heb ik een graffiti-/schilderworkshop gevolgd. Meer hierover kun je hier lezen.

025. Volg een masterclass.

Via de AOb (vakbond voor mensen die in het onderwijs werken) zag ik dat er een masterclass gegeven zou worden over het onderwerp “Hoe overleef ik mijn eerste jaar?” Van tevoren vond ik het best spannend om hier in mijn eentje naar toe te gaan, want wat als het niet klikte met de andere aanwezigen. Uiteindelijk was het een heel leuke masterclass: de spreekster sprak heel fijn, de andere aanwezige mensen waren gezellig en ik heb veel geleerd.

039. Kleur op eieren tijdens Pasen.

De mensen die mij volgen op Instagram hebben al gezien dat ik op zes eieren tekeningen had nagemaakt van Keith Haring. Ik vond het erg leuk om weer even zo creatief bezig te zijn en zo werd het eten van eieren tijdens Pasen nog leuker! Wat wel een beetje jammer is: ik had de overgebleven eieren in de koelkast gezet en de tekeningen waren uitgelopen door het vocht in de koelkast.

058. Doneer geld aan een goed doel.

Op 10 juni loop ik 10 kilometer tijdens de Ladiesrun. Dit vind ik een mooi moment om geld op te halen voor een goed doel, in dit geval Pink Ribbon. Zelf heb ik ook geld gedoneerd. Mocht je mij willen sponsoren en geld willen doneren aan dit goede doel, kun je hier mijn actiepagina vinden.

065. Krijg een massage.

Met mijn oma en moeder ging ik naar de sauna. Mijn moeder had voor zichzelf en mij een massage geboekt. Het was een hot chocolate massage van 30 minuten en wat was het fijn!

Doelen waar ik mee bezig ben:

026. Leer elke maand iets nieuws door een willekeurige Wikipediapagina te lezen (1/32)

Voordat ik begon aan dit project, wist ik niet dat Wikipedia de optie ‘willekeurig’ had! Ik kwam op de pagina van Stop de Cavalry terecht, een lied dat is geschreven door Jona Lewie en is uitgebracht in 1980. Het wordt vaak gespeeld tijdens kerst, terwijl het een protestlied is tegen oorlogen.
De titel van het lied kwam me helemaal niet bekend voor, maar toen ik het luisterde herkende ik het lied wel!

044. Lees dertig verschillende boeken (1/30).

Dit jaar heb ik al best wat boeken gelezen, maar ik vind dat ik alleen de boeken mag meetellen waar ik pas in begonnen ben vanaf 22 maart. En dan telt alleen het boek Ik heb (geen) zin van Annemerel de Jongh mee. Ik vond het een erg goed boek. Wil je hier meer over weten, kun je deze blogpost lezen.

Alle boeken die ik lees, komen trouwens terecht op mijn Boekenlijstpagina.

050. Ga 5 keer naar de bioscoop (1/5).

Samen met mijn vriend ben ik naar de film Bankier van het verzet geweest. Wat een goede film! Ik vond dat het verhaal goed in elkaar zat en de acteurs waren goed gekozen. Ook vond ik het wel een heftige film. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal (voordat deze film uitkwam, had ik nog nooit over deze kant van de geschiedenis gehoord) dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Aan het eind van de film, liepen er tranen over mijn gezicht. Ik vind het zo oneerlijk wat er tijdens die oorlog is gebeurd en dan lieten ze ook nog echte filmbeelden zien van de hoofdpersoon, Walraven van Hall, zien. Wel een aanrader om te kijken!

074. Gebruik 5 keer een gezichtsmasker (1/5).

Een aantal jaar geleden gebruikte ik bijna maandelijks een gezichtsmasker, gewoon omdat ik het zo lekker vond. Deze keer heb ik een gezichtsmasker van de Hema geprobeerd: cucumber peel-off mask. Erg lekker en fris vond ik het masker. Ik had net hardgelopen en vond dat ik dit meer dan verdiend had!

075. Tien weken lang elke week sporten (4/10).

Ook hier geldt weer dat ik pas tel vanaf 22 maart, maar het scheelt een week (dus ik sport nu al 5 weken achter elkaar). Tot nu toe gaat het me erg goed af. Ik loop twee a drie keer per week hard, meer hierover is hier te lezen. Daarnaast was ik van plan ÊÊn keer per week te zwemmen, maar daar kom ik nu niet aan toe, omdat ik het nogal druk heb.

082. Zwem twintig keer (1/20)

Wat ik hierboven al heb gezegd, ik heb naast het hardlopen, nog niet veel tijd gehad om te zwemmen. Misschien dat ik er over een paar weken meer tijd voor heb, want ik vind het wel heerlijk om een uur lang banen te zwemmen.

Aangepaste doelen:

009. Maak van ieder behaald doel een foto

Hier heb ik ‘indien dit mogelijk is’ aan toegevoegd. Bij sommige doelen is dit haast onmogelijk om te doen. Bijvoorbeeld bij die massage die ik in de sauna kreeg, toen had ik geen mobiel mee. En twintig keer zwemmen: ik ga geen twintig selfies in mijn zwemkleding maken. Dus voor zover het mogelijk is, maak ik foto’s van mijn behaalde doelen.

Ik kwam er ook achter dat ik meerdere doelen had die overeenkwamen. Zo hadden doel 054. en 061. allebei te maken met een handtas kopen. En doel 015. en 099. hadden te maken met spullen op Marktplaats zetten. Van het ene doel heb ik gemaakt dat ik een bezoek moet brengen aan de Ikea en het andere doel is dat ik ga picknicken.

X Marloes

9 Reacties

 1. april 23, 2018 / 9:13 am

  Heerlijk om te lezen zo’n update! Je blog leest lekker weg en je hebt me weer aan het denken gezet…je kunt dingen zo mooi bijhouden op je eigen blog…dus ik ga dit misschien ook wel doen…eerst even beter worden 😉 en oh ja, ik ben je Sunshine award nominatie niet vergeten hoor, staat op m’n blog to do lijst! Liefs xxx

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 11, 2018 / 9:58 am

   Eigenlijk is het ook een soort onthoudboekje, je blog, aangezien je zo makkelijk dingen kunt bijhouden. Ik ben benieuwd naar je post, hihi.

   Liefs!

 2. april 23, 2018 / 8:52 pm

  Oh heerlijk, zo’n hot chocolate massage! Ik ga er binnenkort ook nog eens eentje nemen, maar da’s altijd kaarsvetmassage, hot stone en gelaatsverzorging :). Succes met de rest van je doelen!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 11, 2018 / 9:59 am

   Oeh, kaarsvetmassage klinkt ook lekker! Ik ga eens kijken of dat hier in de buurt ook kan 🙂 Dankje!

 3. april 30, 2018 / 8:41 am

  Wat heerlijk om zo’n lange update te lezen, ga zo door! ik ga binnenkort eens zo’n massage nemen, heb er nu al zin in!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   mei 11, 2018 / 9:59 am

   Geniet ervan!

 4. april 30, 2018 / 6:18 pm

  Woo je bent al goed bezig hoor!! Lijkt me erg motiverend werken als je weer wat doelen af kunt strepen. Super goed dat je gaat lopen voor Pink Ribbon, ik zal een donatie doen!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   april 30, 2018 / 10:09 pm

   Aaah bedankt voor je donatie, Ivon. Super lief van je 💕

 5. mei 12, 2018 / 6:35 pm

  Wou, jij boekt snel vooruitgang! Toen ik aan dit project meedeed ging het heus niet zo snel. You go girl!
  Liefs,
  Amber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.