Maze Runner: The Death Cure | Dolby Cinema

Bron foto

Vorige week dinsdag vonden mijn vriend en ik het weer tijd om gezellig naar de bioscoop te gaan. Tuurlijk, Netflix en de televisie zijn ook heel fijn, maar het is af en toe ook leuk om samen uit te gaan. We wilden al een tijdje het derde deel van Maze Runner zien, dus besloten we daarheen te gaan. Na het avondeten, reden we naar PathΓ© De Kuip (in Rotterdam). We verbaasden ons over de bioscoop. Al een paar maanden waren we er niet geweest en alles oogde zoveel luxer! Je kon popcorn met allemaal toppings kopen en zelfs je eigen swirlijs maken. Wij gingen voor een medium popcorn (zout!!!) en nacho’s.

We liepen de bioscoopzaal binnen en verbaasden ons over hoe groot het was. Ook was er voor iedereen veel beenruimte. We kregen een 3D-bril die veel beter over mijn bril paste, dan die normale 3D-brillen. Na wat reclames, was er een introductie van Dolby Cinema. Het was heel bijzonder om mee te maken wat dit allemaal inhield: betere beeldkwaliteit en geluid van overal in de zaal. Tijdens de film merkte ik dat zelfs als ik tegen mijn vriend leunde, ik de ondertiteling nog perfect kon lezen. Bij de normale 3D-films wordt het waziger als ik schuin ga zitten. Pluspunten!

The Death Cure was, vond ik, een veel spannender deel dan de vorige twee films. Dit kan natuurlijk ook komen doordat ik deze film in de bioscoop zag in 3D. Over het eind van de film ben ik niet te spreken. Ik vind dat ze een veel beter einde hadden kunnen verzinnen. Natuurlijk zal ik niks voorzeggen, maar tijdens ontsnappingspogingen dacht je soms wel ‘zelfs kruipend had je makkelijk kunnen wegkomen’. Dat was jammer. Voor wie de andere twee delen ook heeft gezien, is het wel zeker een aanrader om naar de film te gaan. Niet heel geschikt om in je eentje helemaal in het donker te kijken als je niet gewend bent om spannende films te kijken (op een zeker moment ontsnapte er een gil uit mij).

Welke film die nu in de bioscoop draait is echt een must om te zien volgens jou?

X Marloes

12 Reacties

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 14, 2018 / 9:36 am

   Het tweede en derde deel waren ook tof, maar inderdaad, het einde viel wel wat tegen!

 1. februari 13, 2018 / 10:58 am

  Ik heb de boeken gelezen, maar nog nooit de films (af)gekeken. Ik heb er nu wel zin in opzich πŸ™‚

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 14, 2018 / 9:35 am

   Ik heb de boeken nog nooit gelezen, hahah! De films zijn wel echt gaaf, maar misschien minder leuk dan de boeken. Dat weet ik niet πŸ™‚

 2. februari 13, 2018 / 5:32 pm

  Ooh ik heb de maze runner nog niet gezien, ben er wel heel benieuwd naar!!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 14, 2018 / 9:35 am

   Echt een aanrader om te kijken! πŸ™‚

 3. februari 14, 2018 / 10:44 am

  De vorige films heb ik wel gezien, maar eigenlijk kan ik me alleen de eerste nog redelijk goed herinneren. Ik wacht wel tot ik deze thuis kan kijken. Ik vind dat een slecht einde altijd zo jammer :p
  En mijn bios-aanrader is The Greatest Showman!

 4. februari 14, 2018 / 6:33 pm

  Dit deel wil ik ook nog een keer zien. Lijkt me een toffe film!

 5. februari 15, 2018 / 7:50 pm

  Hee dat is toevallig! Ik ben toevallig gisteren gegaan met Valentijnsdag, vond de film erg leuk. Heb alle vorige delen ook in de bioscoop gezien en was bang voor een tegenvaller (het is best lastig om een trilogie allemaal even goed te maken) maar ik was erg verrast!!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 15, 2018 / 10:20 pm

   Super toevallig! Ja, dat is inderdaad lastig. Je kon wel merken dat deze spannender was dan de andere delen, vond ik dan πŸ˜„

 6. februari 18, 2018 / 11:50 am

  Ik wil graag de Shape of water zien. Ik wil deze film zien als die uit is. Ik zou er niet voor naar de bioscoop gaan. Zit een te twijfelen of ik de boeken heb gelezen. Volgens mij niet.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 19, 2018 / 3:35 pm

   Die trailer heb ik laatst ook gezien. Het zag er wel erg gaaf uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.