Pamflet ‘Damn, Honey’ + winactie (gesloten)!

Damn, Honey

Op het moment dat de meisjes lessen zelfverdediging kregen, mochten de jongens gymmen.

Het boek Body positive power van Megan Jane Crabbe had ik net uit. Overal op internet verschenen foto’s en opmerkingen over een of ander boek waarin onder andere zou worden uitgelegd hoe je jouw buikje kan verbergen. Dat boek is Sexy, but tired. but sexy van Jamie Li. Nadat ik het nodige over het boek online had gelezen, wist ik al gauw dat ik dat boek zeker niet wilde lezen.

Gelukkig kwam een aantal weken later Damn, Honey uit. Een pamflet waarmee de nodige misvattingen over het vrouwzijn in onze maatschappij onderuit geschopt worden.

Welgemeende ‘complimentjes’
“We moeten hier even ranten over venten. En dan specifiek over venten die vanuit auto’s naar ons pssst’en, want dat gebeurt echt veel te vaak. ‘Psst, meisje. Psst’.” (…) “En toch blijven ze het doen. Wij vrouwen zeggen er namelijk niets van. Logisch, want over het algemeen wordt dat niet gewaardeerd, vieze kankerslet.” 

Zomaar een stukje uit het mooie, positieve pleidooi dat Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen hebben ‘geschonken’ aan de wereld. De rest van het 92 bladzijden tellend boek is ook zo herkenbaar. De keren dat ik op straat ben uitgescholden, nadat ik niet reageerde als ik werd nageroepen, zijn op meer dan twee handen te tellen. En geloof mij, dat is niet fijn. Zeker niet als je in je eentje over straat loopt.

Levenslessen
Er staan veel humoristische, maar ook serieuzere, verhalen en lessen in. Wil jij in je pyjama naar de supermarkt? Of liever uitgedost op hoge hakken? Niemand houdt je tegen! Een verhaal in het boek waar ik wel van schrok, was het stukje waarin verteld wordt dat een van de schrijfsters op de middelbare school zelfverdedigingslessen kreeg. Niks raars aan, zou je denken. Het gekke is dat de jongens op die school tijdens hetzelfde uur een normale gymles kregen. Daar valt veel voor te zeggen. Waarom zouden alleen meisjes met dat onderwerp bezig moeten zijn?

Ik hoop dat Marie Lotte en Nydia nog eens een boek(je) schrijven. Het enige nadeel aan Damn, Honey is namelijk dat je het boek door de fijne, vlotte schrijfstijl snel hebt gelezen.

Winactie
Aangezien ik dit echt een geweldig pamflet vind, wil ik het graag doorgeven aan iemand. Laat hieronder in een reactie weten dat jij meedoet aan de winactie (je kunt ook meedoen via Instagram).

Mocht je niet kunnen wachten, dan is het boek voor €5,99 (inclusief verzending) hier te bestellen.

Liefs,

Marloes

2 Reacties

 1. november 12, 2018 / 11:03 am

  Oh leuk, deze staat nog hoog op mijn lijstje om te lezen, dus ik doe graag mee!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   november 12, 2018 / 7:13 pm

   Leuk dat je meedoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.