Melissa Daley – Molly & het kattencafé

Melissa Daley Molly en het kattencafé

Ik ben opgegroeid met katten. Vroeger waren er altijd katten bij mijn opa en oma en later namen mijn moeder en ik een kat in huis. Mijn vriend haalde ik bijna een jaar geleden over om een kat te adopteren. Hoe een leven zonder kat eruitziet? In de paar jaar dat ik geen huisdier had, miste ik het wel erg. Een maatje dat altijd thuis is en met wie je kunt knuffelen (tenzij de kat er geen zin in heeft). Molly & het kattencafé had ik al meerdere keren voorbij zien komen op verschillende blogs en op Instagram. Gelukkig had ik nu de tijd om het boek te lezen.

Poezelig verhaal

Als kitten komt Molly bij de lieve, oude dame Margery terecht. Helaas kan Molly niet bij haar blijven als Margery, door haar erger wordende dementie, naar een verzorgingshuis moet. Molly wordt bij een man in huis geplaatst die drie honden heeft. De honden moeten niks van katten hebben en vice versa. Ook vergeet de baas vaak genoeg om het kattenbakje met eten te vullen. Molly besluit weg te lopen en wordt zo voor het eerst een straatkat. Na dagen over straat te drentelen, mist ze het hebben van een baasje. Molly is niet gemaakt om op de straten te leven. Lekker op een kussen voor de open haard past een stuk beter bij deze poes. Ze gaat op zoek naar een huis. Molly komt aardige en gemene katten tegen tijdens haar zoektocht die eindigt in het Engelse plaatsje Stourton.

Met één hand op de deurknop boog ze haar hoofd alsof ze capituleerde. ‘Ik denk dat je maar beter binnen kunt komen, poesje,’ zei ze met een glimlach. Ze duwde de deur open en ik trippelde zonder aarzelen het huis in.

Identificeren met een kat

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van poes Molly. Hierdoor lees je, naast de gebeurtenissen, over haar gedachten en gevoelens. Ik vond het helemaal niet gek of moeilijk om mij te identificeren met deze kat. Juist leuk dat de hoofdpersoon eens een keer geen mens is. Ze is zo’n lief beestje en door sommige tegenslagen krijg je de neiging haar te willen knuffelen. Jammergenoeg kan dat niet, dus pakte ik op zulke momenten mijn eigen kat Sultana.

Molly & het kattencafé is een makkelijk boek om te lezen. Het is geschikt als je zin hebt in een echte feelgoodroman. Liever lees ik een boek in het Engels als het origineel in die taal is. Maar die editie was uitgeleend in de bieb en ik kon niet wachten om dit verhaal te lezen. Momenteel heb ik het tweede deel, Winter in het kattencafé, gereserveerd. Ben erg benieuwd hoe het gaat met Molly en de rest van de personages.

Titel: Molly & het kattencafé
Originele titel: Molly and the Cat Cafe
Schrijver: Melissa Daley
Beoordeling: 8,5
Prijs: €15,99
Klik hier om het boek te kopen.

9 Reacties

 1. februari 10, 2020 / 7:06 am

  Het klinkt als een grappig boek. Ik ben zelf helemaal geen dierenliefhebber (sorry, ik vind dieren eng;)), maar dit klinkt alsof zelfs ik het grappig zou vinden.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 12, 2020 / 7:39 am

   Haha, geeft niks! Ik denk inderdaad dat je niet per se een dierenliefhebber hoeft te zijn om dit boek leuk te vinden 🙂

 2. februari 10, 2020 / 3:00 pm

  Klinkt als een leuk lekker weglezend boek!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 12, 2020 / 7:40 am

   Het is echt heel leuk en leest zeker makkelijk weg!

 3. februari 10, 2020 / 7:09 pm

  Paar weken geleden gelezen en meteen het vervolg, ook een aanrader.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   februari 12, 2020 / 7:40 am

   Oeh, ik hoop het vervolg snel te kunnen lezen! Ben benieuwd 🙂

 4. februari 12, 2020 / 10:23 am

  Op basis van de cover gaat mijn hart al sneller kloppen. Wat ziet dat er gezellig uit. Het lijkt me een boek boek. Ik las ooit een boek over een bibliotheekkat in Engeland. Ik kan me de naam helaas niet herinneren, maar dat was ook zo mooi.

 5. februari 13, 2020 / 11:42 am

  Ahhh dit klinkt echt als een super lief boek! Als hij in de bibliotheek is, neem ik hem zeker mee.

 6. februari 14, 2020 / 12:49 pm

  Klinkt als een leuk boek, ben benieuwd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.