Gelezen | Catfulness

Hoe een kat ons kan leren gelukkig en mindful te leven

Catfulness, geschreven door Paolo Valentino, was ik al een paar keer tegengekomen in de boekhandel. Ik probeer steeds minder boeken te kopen, omdat ik de meeste boeken niet vaker dan één keer lees en ik simpelweg weinig ruimte heb voor mijn boeken. Toevallig zag ik het boekje liggen in de Stationsbibliotheek op Rotterdam Centraal. Heel handig, ongeveer een jaar (als ik het goed heb) is er een vestiging van de bibliotheek op het station. Ik kom minstens drie keer per week op dat station en heb dan ook de kans om boeken te lenen en terug te brengen.

Mindful als een kat
In dit boek wordt er beschreven hoe jij binnen zeven weken net zo ontspannen kunt zijn als katten. Elke week is opgedeeld in zeven dagen plus twee bladzijden met oefeningen die je eventueel zou kunnen uitvoeren. Elke dag is er wel iets wat jij kunt doen om mindful te worden, zoals je bijvoorbeeld niet te laten leiden door een druk bestaan.

Het is tegenwoordig eerder de norm dan een uitzondering dat wij het allemaal ‘druk, druk, druk’ hebben. Agenda’s staan vol met afspraken, wereldreizen moeten gemaakt worden en online moet er ook het een en ander bijgehouden worden. ‘Druk’ wordt als een soort equivalent van ‘succesvol en gelukkig’ gezien. Terwijl katten weinig te doen hebben: ze slapen, eten, rennen buiten wat heen en weer en zijn vaak erg gelukkig. Zo’n druk schema hebben zij, en wij, dus helemaal niet nodig!

Leuk boekje voor kattenliefhebbers
Catfulness leest lekker makkelijk weg. Na ongeveer 95 bladzijden is het verhaal alweer voorbij. Op elke bladzijde staan er schattige illustraties, die het verhaal goed ondersteunen. Het leukste is natuurlijk om dit boek echt in zeven weken te lezen. Voor elke dag is er een nieuwe bladzijde en hierdoor kun je echt aan de slag met de ‘opdrachten’ die in het boek beschreven staan.

Als kattenliefhebber valt er veel te leren van die lieve poezenbeesten. Ik raad zeker aan om dit boekje te lezen (misschien leuk om samen met je kat te doen?) als je behoefte hebt aan meer rust in het leven. Ook met een druk leven is het makkelijk om dit boekje te lezen, aangezien er heel korte regels op elke bladzijde staan.

Dit boekje ga ik zeker nog eens lezen!

Ben jij een kattenliefhebber?

Liefs,

Marloes

Via deze knop kun je het boek Catfulness als hardcover bestellen.*
Via deze knop kun je het boek Catfulness als e-book bestellen.*

*  Affiliatie links. Dit betekent dat als jij het boek via die link koopt, ik een kleine commissie krijg. Kost jou verder niks, steunt mij wel als blogger.

Dit is ook leuk voor jou

10 reacties

  1. Sowieso ben ik gek op boeken die geïnspireerd zijn op katten (ik heb zelf nog het boek ‘Doe en denk als een kat’ liggen), maar dit boek klinkt ook echt heel nuttig. Wat leuk dat er zulke concrete opdrachten in staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.