Gelezen | Annemerel de Jongh – Trainen als een topatleet

 

Het feit dat hij nu belt doet bij mij eigenlijk al de alarmbellen rinkelen, en terecht: ‘Ja, over die foto, het is niet goed. Er zit een scheurtje. Een stressfactuur. Hier kun je niet mee lopen.’

Het duurde langer dan Annemerel van tevoren gepland had, maar halverwege december kwam haar derde boek Trainen als een topatleet uit. Eind december bestelde ik het boek. En ik verklap alvast dat ik heel blij ben dat ik dit boek in mijn bezit heb.

Waar gaat Trainen als een topatleet over?
In haar derde boek neemt Annemerel je mee in haar avontuur dat ze afgelopen zomer aanging: 16 weken lang trainen als een topatleet. Ze vertelt hoe zij zich heeft voorbereid op deze pittige weken, welke professionals haar zullen helpen in deze periode en wat de resultaten zijn van de nulmeting die zij van tevoren doet. Daarna begint haar boek bij week 16. ‘Dat is gek,’ zul je misschien denken, ‘waarom begint het verhaal niet bij week 1?’

Wie Annemerels blog en vlogs volgt, snapt de keuze voor deze volgorde meteen. De 16 weken trainen als een topatleet zijn misschien redelijk vlekkeloos verlopen, op het laatst blijkt dat ze een stressfactuur in haar rechtervoet heeft. Hierdoor kan zij uiteindelijk niet de marathon van Berlijn lopen. De marathon waarop zij alle weken de focus op had gelegd. Na het hoofdstuk ‘week 16’ lees je de andere weken wel in chronologische volgorde. Per hoofdstuk (week) krijg je te zien wat haar trainingsschema is geweest, lees je hoe die week ging. Je krijgt stukjes te zien uit een dagboek dat zij heeft bijgehouden en aan het eind van veel hoofdstukken lees je wat Annemerel van die week geleerd heeft.

Na de trainingsweken vertelt Annemerel hoe zij is gaan ‘herstellen als een topatleet’ en zich heeft voorbereid op de marathon in Málaga. Ook geeft zij wat tips mee voor als de lezer zelf aan de slag wil gaan met onder andere krachttrainingen.

Mijn mening
Over Annemerels andere boeken, Live, Love, Run en Ik heb (geen) zin, was ik al enthousiast. Aangezien ik nog steeds hardloop, was het voor mij niet meer dan logisch dat ik ook dit derde boek van Annemerel zou kopen. Het boek is geschikt voor de beginnende hardlopen, maar ook voor de ervaren hardloper. Al zou ik Live, Love, Run aanraden om eerst te lezen als je net komt kijken bij het hardlopen. In dat boek staan veel goede tips om te beginnen met hardlopen.

Ik vind het boek wel echt een hardloopboek en ik denk niet dat ik het had gelezen als ik niet zou hardlopen. Zeker een aanrader voor de hardlopers! En nu ga ik, hop, naar buiten. Van dit boek krijg ik meteen zin om te lopen.

Liefs,

Marloes

2 Reacties

 1. januari 8, 2019 / 5:46 pm

  Leuk, ik ben heel benieuwd! Ik was ook erg enthousiast over de eerste boeken, dus ik wil deze zeker ook lezen.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   januari 8, 2019 / 7:48 pm

   Als je Annemerels andere boeken leuk vond om te lezen, is het echt een aanrader om deze ook te lezen 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.