Daniëlle Bakhuis – De eliminatie

Het boek De eliminatie geschreven door Daniëlle Bakhuis

Spannende boeken las ik als klein meisje al graag. Zo begon ik met boeken over heksen (de Computerheks, Heksje Lilly) die al best spannend waren op heel jonge leeftijd. Later las ik weleens een boek Kippenvelboeken. Wel vaker de ‘groene’ dan ‘rode’, want groen was iets minder eng. Tegenwoordig houd ik nog steeds van enge verhalen. Als ik een spannend boek lees, gebeurt dat wel overdag. Anders heb ik geen goede nachtrust.

‘De eliminatie’ van Daniëlle Bakhuis stond al wat langer op mijn leeslijst. Ik ontdekte haar pasgeleden, toen ik boekadviezen gaf aan derdeklassers. En zo begon ik een paar dagen geleden in dit boek. Af en toe had ik moeite met het wegleggen van dit boek, maar ik moest ook andere werkzaamheden verrichten. Nu is het uit en man, wat schrijft Daniëlle spannend!

Ik kijk door mijn eigen ogen naar mezelf en zie voor het eerst wat andere mensen zien. Ik ben een meisje dat zich al die tijd onnodig verstopt heeft achter haar lange haren en in elkaar gedoken houding.

Naar, naar, naar

In het boek stappen passagiers in een touringcar waar het bordje ‘centrum’ op staat. Zo ook Chloe. Ze vallen één voor één in slaap en worden uiteindelijk wakker in een hermetisch afgesloten donkere ruimte. Op de muur staat in felgroene letters: Elimineer de helft om de anderen te laten leven. Er wordt een rugzak met pillen, een pistool en een mes ontdekt. Een digitale klokt loopt op de muur af, waardoor de personages weten hoeveel tijd ze nog hebben om elkaar te elimineren. Wie overleven het? De baby, het vluchtelingenjongetje van een jaar of tien, de miljonair, de moeder van twee jonge kinderen, de oude man in een rollator, de zestienjarige Chloe, de wat oudere jongen, de bekende violiste, de verslaafde gast die vroeger profvoetballer had kunnen worden of de man wiens hart het nog voor tien procent doet?

Lees hier over het boek ‘Taal voor de leuk’ van Paulien Cornelisse.

Opgeslokt door het verhaal

Vanaf de eerste bladzijde tot en met de laatste punt werd ik meegenomen in het verhaal. Soms was het zo schrijnend wat er gebeurde, dat ik er even van moest bijkomen. Wat heeft Daniëlle veel narigheden in haar boek verwerkt. Niet dat er heel veel naars gebeurt, maar uiteindelijk moeten er wel vijf mensen dood om de rest te redden. Ik wil dit boek een psychologische thriller noemen, omdat er wordt beschreven hoe iedereen zichzelf en de rest gek maakt in de loop van de tijd. En die beschrijvingen heeft Daniëlle heel goed geschreven. Het boek is bedoeld voor jongeren tussen de vijftien en achttien jaar oud, maar dit boek is zeker heel geschikt voor volwassenen.

Dit boek krijgt van mij een 9!
Het is te koop bij bol.com als paperback en e-book. Klik hier om het boek te kopen. Of koop het boek bij de lokale boekhandel!

Liefs,
Marloes

3 Reacties

  1. november 19, 2019 / 9:25 am

    Klinkt spannend en als een boek voor mij. Dank voor de tip.

  2. november 22, 2019 / 8:07 pm

    Eentje die mij enorm aanspreekt… bedankt voor de tip!

  3. november 27, 2019 / 11:52 am

    Klinkt goed! Ik heb een tijdje terug Clownsnacht van haar gelezen, en ik wil zeker graag meer van haar lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.