Boekreview | Sue McDonagh – Zomer in het kunstcafé

Ik laat mezelf nooit meer pesten. Nooit.
Ze pakte de handtas op die ze net op de stoel had gelegd, draaide zich om en liep naar de deur.

Titel: Zomer in het kunstcafé
Originele titel: Summer in the art cafe
Schrijver: Sue McDonagh
Uitgeverij: Choc Lit NL
Genre: Romantiek
Beoordeling: ★★★★✩

Waar gaat Zomer in het kunstcafé over?
Lucy Daumier is eigenares van een café en ze houdt van schilderen. Ze wint tijdens een avond een mooie motor, maar kan helemaal niet rijden. Haar man kleineert haar erg en wil dat zij absoluut geen lessen neemt. Hij vindt haar nergens goed genoeg voor. Lucy slaat zijn mening lekker in de wind en gaat op les. Na een stuntelige eerste keer, krijgt ze plezier in het motorrijden. Rijinstructeur Ash(ley) Connor is een van de verantwoordelijken voor dit plezier. Hij zorgt ervoor dat Lucy zich veilig voelt en geeft haar veel complimenten. Heel anders dan haar man, Gerry…

Kiest Lucy ervoor om het Gerry naar zijn zin te blijven maken, in hun huwelijk dat al jaren in een sleur zit? Of kan ze haar interesse voor stoere motorrijder én agent Ash toch niet onder controle houden?

Mijn mening
Dit boek kreeg ik van de uitgeverij Choc Lit NL. Of ik zin had in een typische feelgoodroman die je onder andere kan lezen tijdens een dagje op het strand. Heel anders dan de boeken die ik tegenwoordig lees (voornamelijk young adults, zodat ik mijn leerlingen tips kan geven). Wel leek dit boek mij leuk, want ik vind het ook heerlijk om romantische comedy’s te bekijken op televisie. Bovendien is het weleens fijn om een boek uit een ander genre te lezen.

Zomer in het kunstcafé is een redelijk voorspelbaar boek. Twee mensen leren elkaar kennen en vinden elkaar leuk, er komt een groot probleem, maar daar komen ze uiteindelijk samen overheen. Eind goed al goed. Niks mis mee. Ik vind het tof dat personage Lucy zich ontwikkelt van een onzekere volwassen vrouw naar een stoere motorrijdster met een eigen wil. Dit zorgt toch voor diepgang in het boek. Tevens lees je het boek niet alleen vanuit het perspectief van Lucy, maar ook vanuit Ash. Zo krijg je de gedachtes en gevoelens van beide hoofdpersonages goed mee.

Dit boek raad ik zeker aan om te lezen als je geen zin hebt in een moeilijk verhaal waar veel bij nagedacht moet worden. Gewoon een boek waar je vrolijk van wordt. Makkelijk leesbaar, bijvoorbeeld tijdens het zonnen aan de zee.

Liefs,
Marloes

foto van het gelezen boek

2 Reacties

 1. augustus 19, 2019 / 7:14 am

  Klinkt als een goed boek voor ’tussendoor’. Dank voor de tip!

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   augustus 28, 2019 / 11:09 am

   Zeker een boek om even lekker ’tussendoor’ te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.