Boekreview | Sarah Pinborough – 13 minutes

I was loud even in there, amidst the crying and shouting and the man and woman taking Hayley’s and Jenny’s arms. My own words were sharp in my ears, making my eardrums ache.
‘I remember,’ I said, too loud. ‘I remember!’

Titel: 13 minutes
Schrijver: Sarah Pinborough
Uitgeverij: Orion Publishing Co
Genre: Young Adult/Literaire roman
Beoordeling: ★★★★✩

Waar gaat 13 minutes over?
Natasha (Tasha) Howland en Rebecca (Becca) Crisp zijn de twee hoofdpersonen van dit boek, met Jenny en Hayley als grote bijpersonen. Natasha is dertien minuten dood, voordat zij door een voetganger uit het water wordt gehaald. In het ziekenhuis ontwaakt zij uiteindelijk uit haar coma. Helaas laat haar geheugen haar in de steek en weet zij niet wat er op de dag van haar dood is gebeurd. Zo weet zij dus ook niet wie dit op zijn of haar geweten heeft. Tasha, haar vriendinnen, ouders en de politie willen dit wel graag weten. Ze verdenkt haar beste vriendinnen, of ligt het toch iets gecompliceerder? In haar zoektocht vraagt ze hulp aan Becca, haar vroegere ‘best friend forever’, die haar maar al te graag helpt. Ten nadele van diens beste vriendin, Hannah.

Er worden meerdere ontdekkingen gedaan in de eerste helft van het boek die in het tweede gedeelte allemaal helder worden. Af en toe wel vergezocht, maar het leest heerlijk weg. De tweede helft had soms wat weg van een psychologische thriller. Ook komen er tienerproblemen aan bod: vriendschap, verliefdheid, ouders, drugs en alcohol.

Mijn mening
Al met al vond ik het een heel spannend boek. Ik heb wel erg lang over het boek gedaan, maar dat kwam niet door het verhaal. De laatste weken was ik erg druk met nakijken en vergaderen. Gelukkig heb ik nu even vakantie. Het is een goed geschreven boek. Echter vond ik het af en toe te langdradig geschreven. Sommige stukken hadden van mij ingekort mogen worden.

Het is een heel tof verhaal en wat je na het bovenstaande citaat te lezen krijgt, had ik echt niet verwacht. Zo’n goede wending. Soms vroeg ik mij wel af hoe de schrijfster op sommige stukken kwam, want het was gewoon te ‘psycho’ voor woorden. Zeker een aanrader om te lezen voor scholieren (wel vanaf de derde klas) en volwassenen.

Welk spannend boek raad jij mij aan om te lezen?

Liefs,
Marloes

3 Reacties

  1. juli 22, 2019 / 8:02 pm

    Klinkt goed. Ik las dit weekend ‘Persona’ van Soraya Vink en die kan ik je zeker aanraden als spannend boek.

  2. juli 23, 2019 / 12:40 pm

    Ik kreeg laatst het boekje “Dolores Dolly Poppedijn” van Thomas Olde Heuvelt cadeau, omdat het blijkbaar de Spannende Boeken Weken 2019 waren. Meestal laat ik spannende boeken links liggen, maar tegen een cadeautje zeg ik geen “nee” natuurlijk, en van dit boekje heb ik erg genoten. Niet bloedspannend, maar wel goeie horror. (Op de achterflap worden Roald Dahl en Edgar Allan Poe genoemd. Dat sfeertje, inderdaad.)

  3. juli 26, 2019 / 2:42 pm

    Ik lees liefst waargebeurde verhalen en boeken over de Tweede Wereldoorlog, echt advies kan ik je niet geven over spannende boeken. Mijn soort spannend is heel anders dan de jouwe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.