Boekreview | Chinouk Thijssen – Truth or Dance

Ik ren de glowgolfbaan uit en weet haar schouder nog net vast te pakken terwijl ze probeert te vluchten. Wanneer ze zich omdraait, kijkt ze me met angstige ogen aan en ik frons mijn wenkbrauwen. ‘Jij?’

Titel: Truth or Dance
Schrijver: Chinouk Thijssen
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij
Genre: Young adult
Beoordeling: ★★★★✩

Waar gaat Truth or Dance over?

India en haar vriendinnen zijn ballerina’s die op het conservatorium zitten. Het is een spannende tijd voor de balletdansers, want de hoofdrol voor de eindvoorstelling zal worden vergeven. Allereerst moeten alle dansers in groepjes opdrachten uitvoeren. Iemand uit het winnende groepje zal de solo mogen dansen. Wanneer het groepje van India gewonnen heeft, denken ze klaar te zijn. Tot ze worden toegevoegd aan een groepschat op Telegram: Truth or Dance. Verschillende opdrachten moeten ze uitvoeren, anders volgen er nare consequenties…

Mijn mening

Dit boek zag ik in de bieb staan en sprak mij meteen aan. Ik heb altijd van dansen gehouden en niet voor niets zes jaar op toneelles in Rotterdam gezeten (waar dans een van de vakken was). Ook had ik wel zin in een spannend boek. Chinouk heeft voorin het boek een lijstje gemaakt met begrippen die bij ballet horen. Zo kunnen mensen die niet bekend zijn op dit gebied altijd even naar deze lijst terugbladeren.

De schrijfstijl leest fijn. Het verhaal is niet moeilijk te volgen en na elk hoofdstuk wil je verder lezen om erachter te komen wat er in het verhaal nog gaat gebeuren. Wat ik ook leuk vond, is dat Chinouk verschillende (in ieder geval voor mij) bekende dingen heeft toegevoegd aan haar verhaal. Zo gaan de hoofdpersonen een keer glowgolfen en naar Central Perk, sapjes drinken bij Smooth en gebruiken ze WhatsApp en Telegram. Door deze bekende elementen toe te voegen aan het verhaal, is het makkelijker om je in te leven in het verhaal.

Het enige minpuntje: ik had niet gezien dat dit het eerste deel is van een trilogie. Het tweede deel is net uit en het derde deel verschijnt, als ik het goed heb, in oktober. Ik wil heel graag weten wie de meiden bedreigt via de chat en nu moet ik dus nog een paar maanden wachten. Gelukkig kan ik wel het tweede deel lezen, die ga ik dan ook even proberen te scoren.

Liefs,
Marloes

Chinouk Thijssen Truth or Dance

3 Reacties

 1. juni 14, 2019 / 4:33 pm

  Klinkt als een spannend boek. Ik lees series graag achter elkaar door, dus ik wacht even tot deel drie er ook is.

  • Mevrouw Marloes
   Auteur
   juni 14, 2019 / 7:47 pm

   Zeker spannend! Als ik van tevoren had geweten dat het een serie is, had ik gewacht met dit boek. Ik lees series namelijk ook liever achter elkaar. Maar ik had niet goed opgelet, hahah.

 2. juni 17, 2019 / 12:09 pm

  DIt klinkt als een heel leuk boek. Ik heb vroeger ook heel veel gedanst (streetdance/hiphop). Ik ben wel heel erg benieuw naar deze serie en voor je het weet is het oktober en kun je ook het derde boek gauw bestellen en lezen.

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.