Boekenlegger als mijn visitekaartje

Boekenlegger

Langer dacht ik al na over een visitekaartje. Ik vond het aan de ene kant niet nodig. Mijn blog is mijn hobby en geen bedrijfje. Wel leek het mij leuk mensen wat te kunnen geven als mijn blog aan bod kwam tijdens een gesprek. Toch leek een kaartje mij niet heel leuk. Als ik een visitekaartje krijg, stop ik het vaak weg in mijn tas waar ik het dan na weken plots weer tegenkom.

Boeken, boeken, boeken

Ik dacht na over wat bij mij zou passen en opeens had ik het. Zou een boekenlegger misschien kunnen fungeren als visitekaartje? In mijn vrije tijd lees ik veel. Als ik stop met lezen, stop ik altijd een boekenlegger in het boek. Op internet zocht ik rond. Geen idee had ik hoe het ontwerpen van een boekenlegger zou gaan en hoeveel het zou kosten. Na een tijd rondkijken liet ik het idee even gaan.

Boekenlegger

Toch een boekenlegger

Toevallig werd ik een paar weken later benaderd met de vraag of ik interesse had in een samenwerking met Drukwerknodig. Zij zijn gespecialiseerd in het drukken van boeken. Ik mailde terug met de vraag of ze dan ook boekenleggers konden drukken en dat kon. Het ontwerpen begon, maar dat ging nog niet zo makkelijk. De online editor is gebruiksvriendelijk. Echter wist ik niet dat boekenleggers veel verschillende vormen konden hebben. De leggers die ik heb zijn namelijk allemaal gewoon standaard rechthoekig.

Boekenlegger

Ezelsoren zijn passé

Nu ik 100 (!!!) boekenleggers in mijn bezit heb, is er geen excuus meer voor de hoekjes die ik toch nog soms in boeken vouwde. Ik heb er al een aantal weggegeven. Soms verkoop ik boeken online en verstuur ik een boekenlegger mee. Mijn oma ontving (enthousiast) twee boekenleggers. Ook in de geleende bibliotheekboeken laat ik ze zitten. En zo worden mijn ‘visitekaartjes’ langzaam verspreid.

Gebruik jij een boekenlegger of zitten jouw boeken altijd vol ezelsoren?

Liefs,
Marloes

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Drukwerknodig.

Dit is ook leuk voor jou

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.