Boekenlegger als mijn visitekaartje

Boekenlegger

Langer dacht ik al na over een visitekaartje. Ik vond het aan de ene kant niet nodig. Mijn blog is mijn hobby en geen bedrijfje. Wel leek het mij leuk mensen wat te kunnen geven als mijn blog aan bod kwam tijdens een gesprek. Toch leek een kaartje mij niet heel leuk. Als ik een visitekaartje krijg, stop ik het vaak weg in mijn tas waar ik het dan na weken plots weer tegenkom.

Boeken, boeken, boeken

Ik dacht na over wat bij mij zou passen en opeens had ik het. Zou een boekenlegger misschien kunnen fungeren als visitekaartje? In mijn vrije tijd lees ik veel. Als ik stop met lezen, stop ik altijd een boekenlegger in het boek. Op internet zocht ik rond. Geen idee had ik hoe het ontwerpen van een boekenlegger zou gaan en hoeveel het zou kosten. Na een tijd rondkijken liet ik het idee even gaan.

Boekenlegger

Toch een boekenlegger

Toevallig werd ik een paar weken later benaderd met de vraag of ik interesse had in een samenwerking met Drukwerknodig. Zij zijn gespecialiseerd in het drukken van boeken. Ik mailde terug met de vraag of ze dan ook boekenleggers konden drukken en dat kon. Het ontwerpen begon, maar dat ging nog niet zo makkelijk. De online editor is gebruiksvriendelijk. Echter wist ik niet dat boekenleggers veel verschillende vormen konden hebben. De leggers die ik heb zijn namelijk allemaal gewoon standaard rechthoekig.

Boekenlegger

Ezelsoren zijn passé

Nu ik 100 (!!!) boekenleggers in mijn bezit heb, is er geen excuus meer voor de hoekjes die ik toch nog soms in boeken vouwde. Ik heb er al een aantal weggegeven. Soms verkoop ik boeken online en verstuur ik een boekenlegger mee. Mijn oma ontving (enthousiast) twee boekenleggers. Ook in de geleende bibliotheekboeken laat ik ze zitten. En zo worden mijn ‘visitekaartjes’ langzaam verspreid.

Gebruik jij een boekenlegger of zitten jouw boeken altijd vol ezelsoren?

Liefs,
Marloes

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Drukwerknodig.

6 Reacties

 1. december 20, 2019 / 6:30 pm

  Leuk en origineel idee! Ik gebruik meestal gewoon een papiertje dat toevallig in de buurt ligt en af en toe een boekenlegger. Ezelsoren ga je in mijn boeken niet vinden.

 2. december 21, 2019 / 9:46 pm

  Wat een mega leuk idee! Ook echt leuk dat ze je dan in boeken verspreid en zo weer doorgeeft.

 3. december 22, 2019 / 10:23 am

  Wat een gaaf visitekaartje! zo weet je zeker dat ze je blog niet zullen vergeten.

 4. december 24, 2019 / 11:59 am

  Wauw wat super creatief! Echt heel gaaf bedacht. Ik vind hem ook zo mooi ontworpen.

 5. januari 7, 2020 / 2:51 pm

  Leuk gedaan! Ezelsoren absoluut niet, ik stop altijd iets tussen de bladzijden, of ik lees een e-book.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.