Kookzondag: Tortilla’s uit de oven

Deze zondag weer een makkelijk recept voor jullie: tortilla’s uit de oven. Heel eenvoudig om te maken en lekker om op te eten. Ik ben gek op de Mexicaanse keuken en eet het liefst ook elke dag nacho’s, burrito’s en tortilla’s. Als ik uit m’n school of werk kom, ben ik vaak erg moe. Het makkelijkst is dan om een tosti te maken, vooral als ik heel inspiratieloos ben. Van die inspiratieloosheid heb ik vaker last. En dit recept is dan juist iets wat ik op zo’n moment inzet, zodat ik toch nog een volwaardige maaltijd heb.

dav

15 minuten bereidingstijd – 15 minuten oventijd

Moeilijkheidsgraad (1-5): 

Benodigdheden:

  • Ovenschaal
  • Kom voor de tsatsiki
  • Pan

Ingrediënten voor 8 ‘kleine’ tortilla’s:

  • 8 wraps
  • 2/3 paprika’s
  • 2 uien
  • 620 gram tomatensaus
  • 300 gram maïs
  • 400 gram kidneybonen (of andere bonen, wat jij lekker vindt)
  • 200 gram geraspte kaas

Optioneel: tsatsiki (aanrader!)

  • 1 komkommer
  • 500 gram magere kwark
  • zout
  • peper
  • dille
  • olijfolie
  • 2/3 tenen knoflook

Aan de slag!

  • Zet een grote pan op het vuur (waar alle ingrediënten voor in de tortilla’s inpassen) en doe er wat olie in.
  • Zet de oven alvast aan op ongeveer 180 graden, zodat deze goed kan voorverwarmen.
  • Snij de uien in kleine stukjes en gooi deze in de pan. Laat de uien wat aanfruiten.
  • Snij ondertussen de paprika’s in stukjes en gooi deze bij de uien. Laat dit een paar minuten staan, zodat de uien en paprika’s warm kunnen worden.
  • Gooi dan de tomatensaus erbij. Laat dit even warm worden en doe dan de maïs en (kidney)bonen ook in de pan.
  • Als alles warm is, zet je het vuur lager. Vet dan de ovenschaal in met olijfolie, zodat de tortilla’s er makkelijk uit kunnen wanneer je ze opeet.
  • Dan ‘vul’ je de wraps met de ingrediëntenmix en doe je deze in de ovenschaal. Als alle tortilla’s in de schaal liggen, strooi je er de geraspte kaas overheen.
  • Zet de ovenschaal/ovenschalen in de oven en laat deze voor 15 minuten in de oven.

Wanneer de tortilla’s in de oven staan, heb je tijd om eventueel de tsatsiki te maken.

  • Schil de komkommer en rasp deze. Giet het komkommervocht in de gootsteen, zodat de tsatsiki niet heel nat wordt.
  • Doe de kwark, de geperste knoflooktenen, wat zout, peper en dille (naar smaak) en een kleine scheut olijfolie bij de komkommer en meng dit met elkaar.
  • Proef wat van de tsatsiki. Als het nog te flauw is, kun je er altijd nog wat kruiden aan toevoegen.

Na 15 minuten zijn de tortilla’s klaar!

dav

dav

dav

dav

dav

mde

dav

dav

dav

dav

dav

dav

 

Eet smakelijk!

Welk gerecht maak jij het liefst?

 

X Marloes

 

 

 

8 Reacties

    • Mevrouw Marloes
      oktober 22, 2017 / 11:18 am

      Moet je echt eens proberen! 😛

  1. oktober 22, 2017 / 12:04 pm

    Oh oh Mexicaans eten <3 Ik zou ook kunnen leven op taco's, burrito's en tortilla's 🙂 Jouw receptje ga ik zeker eens uitproberen, want het ziet er superlekker uit.

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      oktober 22, 2017 / 1:18 pm

      Ja, de Mexicaanse keuken is toch denk ik mijn favoriete keuken <3

  2. oktober 24, 2017 / 2:14 pm

    Oh dat ziet er zooo lekker uit. Ik ben gek op dit soort gerechten!

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      oktober 24, 2017 / 2:51 pm

      Ik ook!!! Kan het elke dag wel eten.

  3. oktober 25, 2017 / 7:11 pm

    Jaa yum, ik ben ook dol op de Mexicaanse keuken! Super leuk om zo de stap voor stap foto’s te zien. Ik houd zelf niet van paprika, maar verder zou ik dit zo namaken!

    • Mevrouw Marloes
      Auteur
      oktober 26, 2017 / 10:47 am

      De paprika’s kun je inderdaad ook makkelijk weglaten en vervangen door iets anders 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.