Deze zondag weer een makkelijk recept voor jullie: tortilla’s uit de oven. Heel eenvoudig om te maken en lekker om op te eten. Ik ben gek op de Mexicaanse keuken en eet het liefst ook elke dag nacho’s, burrito’s en tortilla’s. Als ik uit m’n school of werk kom, ben ik vaak erg moe. Het makkelijkst is dan om een tosti te maken, vooral als ik heel inspiratieloos ben. Van die inspiratieloosheid heb ik vaker last. En dit recept is dan juist iets wat ik op zo’n moment inzet, zodat ik toch nog een volwaardige maaltijd heb.
15 minuten bereidingstijd – 15 minuten oventijd
Benodigdheden:
- Ovenschaal
- Kom voor de tsatsiki
- Pan
Ingrediënten voor 8 ‘kleine’ tortilla’s:
- 8 wraps
- 2/3 paprika’s
- 2 uien
- 620 gram tomatensaus
- 300 gram maïs
- 400 gram kidneybonen (of andere bonen, wat jij lekker vindt)
- 200 gram geraspte kaas
Optioneel: tsatsiki (aanrader!)
- 1 komkommer
- 500 gram magere kwark
- zout
- peper
- dille
- olijfolie
- 2/3 tenen knoflook
Aan de slag!
- Zet een grote pan op het vuur (waar alle ingrediënten voor in de tortilla’s inpassen) en doe er wat olie in.
- Zet de oven alvast aan op ongeveer 180 graden, zodat deze goed kan voorverwarmen.
- Snij de uien in kleine stukjes en gooi deze in de pan. Laat de uien wat aanfruiten.
- Snij ondertussen de paprika’s in stukjes en gooi deze bij de uien. Laat dit een paar minuten staan, zodat de uien en paprika’s warm kunnen worden.
- Gooi dan de tomatensaus erbij. Laat dit even warm worden en doe dan de maïs en (kidney)bonen ook in de pan.
- Als alles warm is, zet je het vuur lager. Vet dan de ovenschaal in met olijfolie, zodat de tortilla’s er makkelijk uit kunnen wanneer je ze opeet.
- Dan ‘vul’ je de wraps met de ingrediëntenmix en doe je deze in de ovenschaal. Als alle tortilla’s in de schaal liggen, strooi je er de geraspte kaas overheen.
- Zet de ovenschaal/ovenschalen in de oven en laat deze voor 15 minuten in de oven.
Wanneer de tortilla’s in de oven staan, heb je tijd om eventueel de tsatsiki te maken.
- Schil de komkommer en rasp deze. Giet het komkommervocht in de gootsteen, zodat de tsatsiki niet heel nat wordt.
- Doe de kwark, de geperste knoflooktenen, wat zout, peper en dille (naar smaak) en een kleine scheut olijfolie bij de komkommer en meng dit met elkaar.
- Proef wat van de tsatsiki. Als het nog te flauw is, kun je er altijd nog wat kruiden aan toevoegen.
Na 15 minuten zijn de tortilla’s klaar!
Eet smakelijk!
Welk gerecht maak jij het liefst?
X Marloes
Lekker!!!!
Moet je echt eens proberen! 😛
Oh oh Mexicaans eten <3 Ik zou ook kunnen leven op taco's, burrito's en tortilla's 🙂 Jouw receptje ga ik zeker eens uitproberen, want het ziet er superlekker uit.
Auteur
Ja, de Mexicaanse keuken is toch denk ik mijn favoriete keuken <3
Oh dat ziet er zooo lekker uit. Ik ben gek op dit soort gerechten!
Auteur
Ik ook!!! Kan het elke dag wel eten.
Jaa yum, ik ben ook dol op de Mexicaanse keuken! Super leuk om zo de stap voor stap foto’s te zien. Ik houd zelf niet van paprika, maar verder zou ik dit zo namaken!
Auteur
De paprika’s kun je inderdaad ook makkelijk weglaten en vervangen door iets anders 🙂