Kookzondag: makkelijke couscoussalade

Laatst maakte ik gevulde paprika’s met couscous die ik nog over had. Er was nog veel couscous over en ik moest avondeten maken. Dagenlang kan ik zoet zijn met het zoeken van een lekker (en makkelijk) recept. Zo vond ik veel recepten voor makkelijke salades en maakte ik een variant op een van de salades. Dat werd deze makkelijke, frisse couscoussalade.

Voor twee personen

10 minuten bereidingstijd

Moeilijkheidsgraad (1-5):Β 

Benodigdheden:

  • Pan voor de couscous
  • Snijplank
  • Mes
  • Saladekom

IngrediΓ«nten:

  • 200 gram couscous
  • 1 komkommer
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 100 gram feta
  • Olijven
  • Halve ui
  • Citroensap
  • Zout
  • Peper
  • Andere kruiden naar smaak
  • Optioneel: augurkjes en peterselie.

Bereidingswijze:

  • Maak de couscous klaar volgens de verpakking.
  • Snij ondertussen de komkommer, snoeptomaatjes, feta, olijven en halve ui (en augurkjes als je die hebt) in kleine partjes.
  • Wanneer de couscous bereid is, doe je deze samen met alle partjes in een saladekom.
  • Voeg hier zout, peper en wat citroensap aan toe. Ik heb een hele citroen gebruikt. Je kan er ook nog oregano aan toevoegen en iets van peterselie.
  • Hussel dit allemaal goed door elkaar.

Et voilΓ , de couscoussalade is klaar! Heel makkelijk dus, je moet er alleen op komen om dit te maken.

Hoe maak jij het liefst een salade?

X Marloes

Dit is ook leuk voor jou

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *